/ / Как да покажете / скриете всички скрити стартиращи приложения в Ubuntu 14.10

Как да покажете / скриете всички скрити стартиращи приложения в Ubuntu 14.10

00_lead_image_show_hide_hidden_startup_apps

Наскоро ви показахме как да управлявате стартиранеприложения в Ubuntu 14.04, точно както можете в Windows. Когато обаче имате достъп до инструмента за предпочитания за приложения за стартиране, не всички приложения за стартиране са изброени. Някои са скрити. Ще ви покажем как да разкриете тези скрити приложения.

Например, това са приложенията за стартиране, които виждаме, когато отворим инструмента за предпочитания за приложения за стартиране.

01_no_hidden_startup_apps

За да покажете скритите приложения за стартиране, натиснете Ctrl + Alt + T, за да отворите прозореца на терминала. Въведете следната команда при подкана и натиснете Enter.

sudo sed –i 's / NoDisplay = true / NoDisplay = false / g' /etc/xdg/autostart/*.desktop

ЗАБЕЛЕЖКА: Копирането и поставяне на горната команда ще бъде по-лесно и ще гарантира точност.

Въведете паролата, когато бъдете подканени, и натиснете Enter.

02_command_to_show_hidden_apps

За да отворите инструмента за предпочитания за приложения за стартиране, щракнете върху бутона за търсене в горната част на лентата Unity.

03_clicking_search_icon

Започнете да пишете „стартиращи приложения“ в полето за търсене. Елементите, които съответстват на това, което въвеждате, започват да се показват под полето за търсене. Когато се покаже инструментът за приложения за стартиране, щракнете върху иконата, за да я отворите.

04_opening_startup_apps

Сега ще видите всички стартиращи приложения, които преди това бяха скрити. Направете желаните от вас промени и щракнете върху Затвори, за да затворите този инструмент.

05_hidden_startup_apps_showing

За да не се показват скритите приложения за стартиране отново, въведете (или копирайте и поставете) следната команда при подкана и натиснете Enter.

sudo sed –i 's / NoDisplay = false / NoDisplay = true / g' /etc/xdg/autostart/*.desktop

06_command_to_hide_hidden_apps

За да затворите прозореца на терминала, щракнете върху X в горния ляв ъгъл на прозореца или напишете "изход" (без кавичките) и натиснете Enter.