/ / Hvordan man åbner et GUI-program eksternt med PuTTY

Sådan åbnes et GUI-program eksternt med PuTTY

SSH på bærbar koncept

Vil fjernadgang til en Linux-maskine ogstarte en grafisk applikation? TAP til redning takket være muligheden "aktiver X11-videresendelse". Du kan endda gøre dette fra Windows - alt hvad du skal gøre er hurtigt at installere en X-server.

PuTTY-programmet blev oprindeligt skrevet tilWindows for 20 år siden. Den er blevet portet til mange andre platforme siden. Det er et grafisk program, der giver et terminalvindue og en fjernforbindelse til andre computere. Forbindelsen oprettes typisk ved hjælp af SSH, men andre protokoller understøttes.

Ud over den traditionelle terminalvindues kommandolinjegrænseflade kan PuTTY konfigureres til at åbne grafiske applikationer på fjerncomputeren.

Installation af PuTTY

Hvis PuTTY ikke allerede er installeret på din computer, kan du installere som følger.

På Windows skal du downloade PuTTY fra internettet.

Brug denne kommando til at installere PuTTY på Ubuntu:

sudo apt-get install putty

sudo apt-get install kitt i et terminalvindue

Brug denne kommando til at installere PuTTY på Fedora:

sudo dnf install putty

sudo dnf installere kitt i et terminalvindue

Brug denne kommando til at installere PuTTY på Manjaro:

sudo pacman -Syu putty

sudo pacman -Yy kitt i et terminalvindue

Brug af PuTTY på Windows

Hvis du kører PuTTY på Windows, skal du installere en X-server, før du fortsætter. Resten af ​​processen fungerer derefter på samme måde som på Linux.

Linux-grafiske applikationer er afhængige af en X-serverat give et grafisk skrivebordsmiljø. Der skal være et sted for de grafiske applikationer at åbne og køre i. Windows har ikke en X-server, fordi den ikke har brug for en. Så vi bliver nødt til at installere en, ligesom når vi lancerer grafiske Linux-applikationer fra Windows 10's Windows Subsystem til Linux.

Xming X-serveren blev brugt til at undersøge detteartikel, og den fungerede perfekt. Download det og installer det. Du kan acceptere alle standarderne. Det kører, så snart det er installeret og vises som et ikon i proceslinjen.

Xming om vindue

Starter PuTTY

På Windows finder du PuTTY i din Start-menu efter installationen. På GNOME kan du starte PuTTY ved at trykke på Super-tasten - den mellem højre Ctrl- og Alt-tasterne og skrive “kitt”.

PuTTY-ikonet

PuTTy-ikonet vises øverst på skærmen. Klik på det for at starte PuTTY.

Opretter forbindelse med PuTTY

PuTTY-vinduet vises. Indtast IP-adressen eller netværksnavnet på den eksterne computer, du skal oprette forbindelse til, i feltet Værtsnavn. Der skal være en SSH-server, der kører på fjerncomputeren.

PuTTY-vinduet med værtsoplysninger tilføjet

Rul ned i sidepanelet, indtil du ser "SSH" -træet. Udvid dette, udvid derefter "Auth" -posten, og fremhæv "X11" -posten.

X11 Viderestillingsindstilling

Marker afkrydsningsfeltet "Aktivér X11-videresendelse".

Rul til toppen af ​​listen i sidepaneletog vælg posten "Session". Skriv et navn til disse indstillinger I tekstfeltet "Gemte sessioner" skal du klikke på knappen "Gem". Du gemmer typisk indstillingerne under navnet på fjerncomputeren, så du nemt kan genbruge dem til fremtidige forbindelser.

Gemme PuTTY-indstillinger

Klik på knappen "Åbn" for at oprette forbindelse til fjerncomputeren.

Første gang du opretter forbindelse til en ekstern computer, ser du en advarsel om, at du ikke har oprettet forbindelse til denne computer før.

Advarsel om første gang tilslutning

Klik på knappen "Accepter" for at afslutte forbindelsen.

Et x-term vindue vises. Indtast navnet på den brugerkonto, du forbinder som, og tryk på Enter. Du bliver bedt om at angive adgangskoden til denne konto. Skriv adgangskoden, og tryk på Enter.

Log ind på fjerncomputeren i et terminalvindue

Du får vist kommandolinjeprompten for den eksterne computer.

For at starte et grafisk program skal du indtaste dets navn på kommandolinjen med de parametre, du vil videregive til det. Vi vil bruge leafpad-editoren til at redigere .bashrc-filen.

leafpad .bashrc

bladplade .bashrc i et terminalvindue

Bladpladseditoren åbnes med .bashrc-filen indlæst i den.

blade pad editor med .bashrc indlæst i det

Som et andet eksempel, lad os starte epiphany-browseren.

epiphany

epiphany kommando i et terminalvindue

Epiphany-browseren åbnes, og du kan gennemse til et foretrukket websted.

epiphany browservindue

Og ja, det fungerer også på Windows! Her har vi lanceret idle python IDE på et eksternt Linux-system. Det dukkede op på vores Windows-skrivebord. Start det bare ved at skrive dets kommando som på Linux.

Den inaktive python-ide

Bemærk, at det ikke har de sædvanlige Windows-vinduesdekorationer. Det er en Linux-applikation, der kører på dit Windows-skrivebord med Linux-vinduesattributter, takket være PuTTY og Xming X-serveren.

Lukning af forbindelsen

For at lukke forbindelsen skal du lukke alle applikationer og derefter bruge exit-kommandoen i PuTTY-terminalvinduet.

exit

Afslut i et terminalvindue

Det er virkelig ret imponerende

At opnå noget så fremmed som et fungerende Linux-program, der kører ganske lykkeligt på et Windows-skrivebord med et par lette trin, er intet mindre end svimlende.