/ / Brug VirtualBoxs Seamless Mode eller VMwares Unity Mode til problemfrit at køre programmer fra en virtuel maskine

Brug VirtualBoxs Seamless Mode eller VMwares Unity Mode til problemfrit at køre programmer fra en virtuel maskine

run-vinduer-programmer-direkte-on-linux-desktop

Virtuelle maskiner kører normalt gæstedriftsystemer og deres programmer i et enkelt vindue. Imidlertid har både VirtualBox og VMware funktioner, der giver dig mulighed for at frigøre virtualiserede programmer fra deres fængsel og køre dem på dit værtsskrivebord.

Dette betyder, at du kan bruge programmer udenvirtuel maskine vindue og gæst operativsystemets desktop komme i vejen. Hvis du bruger flere skærme, kan du endda placere forskellige vinduer fra en virtuel maskine på forskellige skærme.

Hvordan det virker

Alle disse funktioner fungerer på samme måde. Du starter din virtuelle maskine, starter de programmer, du vil bruge, og aktiverer derefter "Seamless Mode" eller "Unity Mode." Gæstesystemets skrivebord og det virtuelle maskinvindue forsvinder og efterlader gæstens operativsystemets windows på dit skrivebord . De ser ud til at køre, som om de kørte på dit host-operativsystem, men den virtuelle maskine kører stadig i baggrunden. Programmerne er stadig sandkasse, så de ikke har adgang til dine host-operativsystemets filer - de ser ud til at køre på vært-operativsystemet.

Disse tricks fungerer, uanset om du bruger Windows, Linux eller Mac. Du kan problemfrit køre Windows-programmer på dit Linux-skrivebord eller køre Linux-software på et Windows-program.

Brug af VirtualBoxs problemfri tilstand

Bemærk, at VirtualBox kun tillader dig at bruge dettefunktion med Windows-, Linux- og Solaris-gæster. Hvis du formår at få Mac OS X til at køre i en virtuel VirtualBox-maskine, eller du bruger et nichebetjeningssystem som Haiku, vil du ikke kunne bruge denne funktion.

Inden du bruger denne funktion, skal du installereVirtualBox Guest Addition-softwarepakke inde i den virtuelle gæstemaskine, du vil gøre dette med. Hvis du ikke allerede har gjort dette, skal du starte den virtuelle maskine op, klikke på menuen Enheder og vælge Installer gæsttilsætninger. Du bliver bedt om at installere softwaren.

VirtualBox-installere-gæst-tilføjelser

For at bruge denne funktion skal du trykke på “Host-tasten” -normalt den højre Ctrl-nøgle, men den vises i nederste højre hjørne af det virtuelle maskinvindue - og L på samme tid. Du kan også bare klikke på Vis-menuen og vælge Skift til problemfri tilstand.

virtualbox-switch-til-sømløse-tilstand

VirtualBox skjuler gæstens operativsystemerskrivebordsbaggrund, hvilket får det til at virke som om gæstens operativsystems programmer kører på værtsoperativsystemets skrivebord. De kørende applikationer vises dog ikke på dit operativsystems standard proceslinje.

virtualbox-sømløse-mode-on-vinduer

For at forlade problemfri tilstand skal du blot trykke på værtastenog L igen. Du finder også en VirtualBox-menu over din proceslinje, som du kan svæve over for at se. Klik på Vis og vælg Skift til Sømløs tilstand igen for at deaktivere den sømløse tilstand.

virtualbox-menu-over-proceslinjen

Brug af VMwares Unity Mode

VMware har en lignende funktion kaldet Unity-tilstand. Det er tilgængeligt på den gratis VMware-afspiller såvel som VMware Workstation og VMwares andre betalte applikationer. Som med VirtualBox fungerer VMwares Unity Mode til både Windows og Linux gæstemaskiner.

Ligesom VirtualBoxs sømløse tilstand, VMwares UnityTilstand kræver, at VMwares egen softwarepakke installeres inde i den virtuelle gæstemaskine. Før du prøver dette, skal du sikre dig, at VMware-værktøjer er installeret i den virtuelle gæstemaskine. Du kan gøre dette ved at vælge indstillingen Installer VMware-værktøjer i VMware-programmets menu.

install-VMware-værktøjer

For at gå ind i enhedsindstilling skal du klikke på indstillingen Enhed i VMware-programmets menu.

indtaste-enhed-tilstand-i-VMware-afspiller

I modsætning til VirtualBox er programmer, der kører iden virtuelle maskine vises på din proceslinje, som om de kørte i dit host-operativsystem. Du har adgang til en start- eller applikationsmenu, der giver dig mulighed for at starte applikationer på den virtuelle maskine.

VMware-enhed-tilstand

For at få vist Start-menuen på en Windows-vært,peg på Start-knappen. For at få vist applikationsmenuen på en Linux-vært skal du pege på øverste venstre hjørne på skærmen. Vælg Afslut enhed i denne menu for at deaktivere enhedstilstand.

exit-enhed-tilstand-VMware

VMware giver dig også mulighed for at oprette genvejedirekte til applikationer inde i den virtuelle maskine. Bare højreklik på et program i menuen og vælg Opret genvej på skrivebordet. Du får en skrivebordsgenvej på dit host-operativsystem, som starter programmet, der kører i den virtuelle maskine, når du starter det.

VMware-skabe-genvej-til-program-i-virtuel-maskine

Windows XP-tilstand

RELATEREDE: Microsoft afslutter support til Windows XP i 2014: Hvad du skal vide

Windows 7's Windows XP-tilstand fungerer faktisk ipå samme måde ved at køre en virtuel Windows XP-maskine i Virtual PC i baggrunden. Windows viser derefter de programmer, du vil køre på dit standardskrivebord, og integrerer dem med dit Windows 7-operativsystem.

Windows XP-tilstand er ikke længere til stede i Windows8, sandsynligvis fordi Microsoft snart stopper med at understøtte Windows XP, men du kan bruge Seamless Mode eller Unity Mode til at få en lignende Windows XP mode-lignende funktion på Windows 8, hvis du vil.


Hvis du bruger Paralleller på en Mac, kan du vælge Enter Coherence-indstillingen i Vis-menuen for at få vist en virtuel maskins vinduer på samme måde.