/ / Dual boot din forudinstallerede Windows 7-computer med XP

Dobbeltstart din forudinstallerede Windows 7-computer med XP

Så du har din skinnende nye forudinstallerede Windows 7computer i løbet af helligdage, men du vil have en pålidelig XP, der står ved i en dual boot-opsætning. I dag gennemgår vi en ny partition i Windows 7 og installerer XP på den.

I denne proces vil vi skrumpe nogle friplads på Windows 7-harddisken til at allokere til en ny partition. Sørg for at tage et øjeblik og beslutte, hvor meget plads du skal bruge til XP-partitionen. Sørg for, at du har plads nok på din harddisk til filer, du tilføjer til hver.

Opret en ny partition

Den første ting, vi skal gøre, er at oprette en ny partition på Windows 7-maskinen. Heldigvis kan vi gøre det uden nogen software fra tredjepart. For at begynde skal du klikke på Start og skrive enten skillevæg eller diskhåndtering i søgefeltet og øverst i menuen, klik på Opret og formater harddiskpartitioner.

sshot-2010-01-06- [20-36-31]

Vinduet Disk Management åbnes, og herfra er vi nødt til at frigøre plads på (C :) -drevet Windows 7 er installeret på. Højreklik på drevet, og vælg Krymp lydstyrke.

2dual

Der åbnes et vindue, der viser, at drevet spørges efter ledig plads.

3dual

Indtast nu den mængde plads, du vil reducere lydstyrken. Du har vist den samlede størrelse på disken og den størrelse, der er tilgængelig til at skrumpe ned. I dette eksempel frigiver vi 40 GB plads.

4dual

Når processen er afsluttet, ser du den nye ikke-allokerede plads. Højreklik på det, og vælg Nyt simpelt bind.

5dual

Guiden Ny simpel lydstyrke lanceres, som er enligefrem proces. Når du kommer til sektionen Format Partition, er NTFS som standard valgt som filsystemet, og du kan lade det være som det er. Du ønsker måske at omdøbe Volumetiketten til noget andet som "XP Partition", så det er lettere at identificere, når du installerer XP. Du vil også sandsynligvis sørge for at tjekke Udfør et hurtigt format.

6dual

Når formatet er afsluttet, vil du se det nye bind som en sund partition opført.

7dual

Når du går ind på Min computer, ser du den nye disk og bemærker, at der er taget plads fra (C :) -drevet, Windows 7 er installeret på.

8dual

Installer XP på den nye partition

Nu hvor du ved, hvordan man opretter en ny partitionpå din Windows 7-maskine er det tid til at installere XP på den. Her installerer vi XP Professional på den nye partition. Start fra XP-installationsdisken, og start installationsprocessen.

10dual

Når det gælder valg af en partition, skal du sørge for at vælge den, du oprettede ved hjælp af ovenstående trin. I dette eksempel lavede vi en 10 GB partition til XP-installationen.

11dual

Hvis den partition, du oprettede, allerede var formateret som NTFS, kan du forlade den, eller du kan vælge FAT-filsystemet, hvis du vil.

12dual

Grundlæggende fortsætter du som om du laver en ren installation på enhver harddisk.

13dual

Opret startlæsser

Når installationen af ​​XP er vellykket, kan du nugå igennem og installer de nyeste Microsoft-opdateringer og drivere. Du vil uden tvivl bemærke, at maskinen startes direkte på XP på dette tidspunkt. Dette skyldes, at XP har skrevet dets bootloader over Windows 7'er. For at få både XP og Windows 7 som en mulighed på startskærmen kan du bruge det gratis værktøj EasyBCD 1.72 eller deres nye 2.0 Beta.

sshot-2010-01-04- [23-04-48]

VistaBootPRO 3.3 (gratis version) fungerer stadig også, som du kan downloade her. VistaBootPRO kaldes nu DualBootPRO og er ikke længere gratis, det er $ 9,95 for en enkelt brugerlicens.

16dueal

Efter at have fået bootloader tilbage skal du se både XP og Windows 7 som indstillinger i Windows Boot Manager.

21dual

Konklusion

Hvis du vil indstille et standard OS på din dual bootsystem, tjek Geeks tutorial om, hvordan du indstiller det. For at downloade EasyBCD 2.0 Beta, skal du først registrere dig hos NeoSmart Technologies Forum. Hvis du tøver med at prøve Beta-software, er EasyBCD 1.7.2 også gratis og fungerer stadig også. Der er selvfølgelig andre måder at oprette et dual boot-system, men dette er den metode, jeg har brugt, og det er enkelt og effektivt.

EasyBCD 2.0 Beta (Forumregistrering påkrævet)