/ / Sådan gennemser du din Linux-partition fra Windows

Sådan gennemser du din Linux-partition fra Windows

TOP billede

Har du nogensinde brug for at hente en fil eller to fra din ext4skillevæg? Måske har du ønsket at tage backup af et par vigtige filer, mens du var i Windows. Sådan gennemgår du din Linux-partition fra Windows ved hjælp af et værktøj kaldet Ext2explore.

De fleste Linux-distributioner i dag bruger ext4 partition som standard, og mens der er nogleværktøjer, der kan læse de ældre ext2- og ext3-partitioner, Ext2explore (også kendt som Ext2Read) er det eneste, vi har set, der er i stand til at læse alle tre. I Linuxs ånd er det også open source.

Du kan downloade Ext2explore fra Ext2Read Sourceforge-siden og kører på Windows XP SP3, samt Vista og 7 i kompatibilitetstilstand.

Der er ingen installation til værktøjet, så barepakke filen ud. Du kan give den sin egen mappe, hvis du vil. Ext2explore har et par kompatibilitetsproblemer, så lad os løse dem først, skal vi? Højreklik på .exe-filen og gå til Ejendomme.

egenskaber dialog

Klik derefter på Kompatibilitet fane.

kompatibilitetsrude

Vælg "Kompatibilitetstilstand" Windows XP (Service Pack 3) fra rullemenuen. Kontroller derefter Kør dette program som administrator element, og klik Okay. Dette sikrer, at programmet kører problemfrit (vi havde ingen problemer med XP SP3-indstillingen) og har privilegierne til at få adgang til umonterede partitioner.

Bare dobbeltklik på programmet for at starte det. Du får en sikkerhedsadvarsel fra Windows, som du skal svare på Ja.

sikkerhedsspørgsmål

Du skal se hovedvinduet Ext2explore:

ext2explore vindue

Programmet scanner automatisk dine diske efterext partitioner. Dette fungerer også på USB-diske! Hvis der ikke vises noget, eller du får en fejlmeddelelse om, at der ikke blev fundet nogen extensionspartitioner, skal du kontrollere, at kørte programmet som en administrator, og skanne igen ved at klikke på computerskærmsikonet i øverste bjælke (ved siden af ​​Tux pingvinen).

ext2explore browsing

Dobbeltklik på mapper for at åbne dem, ognaviger rundt som i Explorer. Du kan se filernes egenskaber eller gemme dem i en anden mappe på din Windows-partition ved at højreklikke og vælge Gemme.

højreklik og gem

Du får en meddelelse, der beder dig, hvor du gemmer dine valgte filer / mapper til.

gem dialog

Du ser en dialogboks "Gemme ...", og der går du!

kopierer filer ...

Selvom du ikke kan skrive til ext2, ext3,eller ext4-partitioner, dette er et fantastisk værktøj, der kan gemme dig i en klemme, hvis du bare har brug for et par filer fra din Linux-partition. Det er heller ikke en dårlig måde at sikkerhedskopiere nogle vigtige ting, hvis din Linux-installation ikke kan starte, men vær forsigtig med filtilladelser, når du er tilbage i Linux.