/ / Sådan kontrolleres din MacBooks batterisundhed

Sådan kontrolleres MacBooks batterisundhed

Computerbatterier har en begrænset levetid ogforringes med tiden, så de er ofte den første ting at gå i en Mac-bærbar computer. Du kan selv udskifte et batteri eller betale Apple for at gøre det, men du skal kontrollere dets helbred. først. Eventuelle problemer med batterilevetiden, du har, kan skyldes en løbsk proces eller bare kraftig brug.

Kontroller batteriets cyklusantal på din Mac

En opladningscyklus er en fuld opladning og afladningaf batteriet. Hvert moderne Mac-batteri er klassificeret i 1000 cykler; nogle ældre modeller (før 2010) er klassificeret til 500 eller 300 cyklusser. Selvom batteriet ikke pludselig går i stykker, når det når sin grænse, begynder det at holde mindre og mindre opladning, når det nærmer sig denne grænse. Til sidst bliver du nødt til at holde din Mac tilsluttet sit strømkabel for at bruge den.

For at kontrollere, hvor mange opladningscyklusser dit batteri harværet igennem, hold Option-tasten nede, klik på Apple-ikonet i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg derefter “System Information” -kommandoen. Hvis du ikke holder knappen Option nede, vil du i stedet se en "Om denne Mac" -kommando.

Udvid kategorien "Hardware" til venstre i systeminformationsvinduet, og vælg derefter "Strøm" -indstillingen.

I højre rude ser du alle statistikker for dit batteri. Posten "Cycle Count" er under afsnittet "Health Information".

MacBook i vores eksempel har et cyklusantal på695. Batteriet behøver ikke at udskiftes endnu, men det bliver sandsynligvis nødvendigt at gøre det senere på året. Hvis der er et problem med dit batteri, vil posten "Tilstand" (som viser Normal i vores eksempel) vise noget som "Servicebatteri."

Få lidt mere information med coconutBattery

Systemoplysninger har de fleste af de data, du har brug forat vurdere dit batteris sundhed, men det er ikke særlig godt lagt og kan give lidt mere information. For eksempel fortæller det dit batteris aktuelle maksimale kapacitet, men ikke dets originale kapacitet. Hvis du vil have lidt mere info, der er lettere at forstå, skal du downloade den gratis app coconutBattery.

Når du kører appen, kan du se noget som skærmbilledet nedenfor.

Ud over cyklustællingen viser denne app osat batteriet nu har en fuld ladekapacitet på 7098 mAh. Da den var ny, havde den en kapacitet på 8755 mAh. At miste 15% kapacitet over næsten tre år er slet ikke så dårligt.


Hvis du har en ældre MacBook, batterietnæsten helt sikkert holder mindre opladning nu, end det gjorde, da det var nyt. Med enten Systeminformation eller coconutBattery kan du hurtigt se, hvor meget kapacitet den har mistet, og om den skal udskiftes.