/ / Sådan administreres opstartprogrammer i Ubuntu 14.04

Sådan administreres opstartprogrammer i Ubuntu 14.04

00_lead_image_manage_startup_app

Hvis du har installeret en masse applikationer iUbuntu, du har måske bemærket, at det tager længere tid for dit system at starte op. Nogle applikationer køres automatisk, når du starter dit Ubuntu-system op, og denne proces bruger ressourcer som Ubuntu-opstart.

Du kan dog kontrollere, hvilke applikationer der kørernår du starter Ubuntu op og angiver også en tidsforsinkelse for hver applikation, så du ikke har hver start-applikation, der kører på starttidspunktet. Tidsforsinkelsen kan bruges til at forskyve, når startprogrammerne kører, hvilket sparer dine ressourcer.

BEMÆRK: Når vi siger at indtaste noget i denne artikel, og der er citater omkring teksten, skal du IKKE indtaste citaterne, medmindre vi angiver andet.

Klik på knappen Søg øverst på enhedslinjen.

01_clicking_search_icon

Begynd at skrive “startup-applikationer” i søgefeltet. Elementer, der matcher det, du skriver, vises under søgeboksen. Når værktøjet Startup-applikationer vises, skal du klikke på ikonet for at åbne det.

02_opening_startup_apps

For at forhindre, at et program automatisk kører, når du starter Ubuntu, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for det program i listen Yderligere startprogrammer, så der ikke er noget afkrydsningsfelt i feltet.

03_turning_off_startup_app

Hvis du vil indstille en tidsforsinkelse for et startprogram, så det kører på et senere tidspunkt, skal du markere programmet (ikke afkrydsningsfeltet for programmet) på listen Yderligere startprogrammer og klikke på Rediger.

04_clicking_edit

I dialogboksen Rediger startprogram iKommandoredigeringsfelt, indtast “sleep XX;” i begyndelsen af ​​kommandoen for at køre programmet. Udskift "XX" med det antal sekunder, inden programmet skal køre, når du starter. Så i vores eksempel nedenfor bliver kommandoen "dropbox start –I" til "sleep 20; dropbox start –I ”, hvor Dropbox kører 20 sekunder efter opstart.

05_editing_a_startup_app

Klik på Luk for at lukke dialogboksen Start af applikationsindstillinger.

06_closing_startup_apps_window

Vi har også vist dig, hvordan man administrerer startprogrammer i Windows 8, og hvordan man deaktiverer startprogrammer i Windows 7 og 8.