/ / Sådan roteres tekst i celler i Excel

Sådan roteres tekst i celler i Excel

00_lead_image_rotated_text

Hvis du har et regneark, hvor teksten i dinkolonneoverskrifter (ikke de bogstaverede kolonneoverskrifter) er længere end teksten i kolonnerne, og der er en masse kolonner, kan du muligvis dreje teksten i dine overskrifter, så kolonnerne bliver smalere.

BEMÆRK: Vi brugte Excel 2013 til at illustrere denne funktion.

Dette giver dig også mulighed for at passe til flere datakolonneri et mindre område. Hvis du vil rotere teksten i celler, skal du først markere de celler, du indeholder, den tekst, du vil rotere. Sørg for, at fanen "Hjem" er aktiv, og klik på "Orientering" -knappen i afsnittet "Justering" under fanen "Hjem" (knappen med den skrå tekst). Vælg en indstilling for at rotere teksten. Ikonerne til venstre for indstillingerne viser, hvilken måde teksten roterer.

01_clicking_orientation_button

Teksten drejes i den valgte retning i de valgte celler.

02_angled_text

For mere finjusteret kontrol, når du roterer dintekst, fremhæv cellerne, der indeholder teksten, du vil rotere, og klik på knappen "Justeringsindstillinger" i nederste højre hjørne af afsnittet "Justering" under fanen "Hjem".

03_clicking_alignment_settings

Dialogboksen "Format celler" vises. Fanen “Alignment” vises automatisk. Hvis du vil rotere teksten, skal du klikke på et hvilket som helst punkt langs halvcirklen i boksen "Orientering". Antallet af grader af rotationen vises i redigeringsboksen “Grader”. Hvis du kender det specifikke antal grader, du vil rotere teksten, skal du indtaste antallet direkte i redigeringsfeltet "Grader" eller bruge spinnerpilknapperne til at vælge et nummer.

04_rotating_text_on_format_cells_dialog

Hvis du vil have teksten til at være lodret i en celle(hvert tegn optager en linje), skal du klikke på boksen til venstre for boksen med halvcirkelvinkel i “Orientering” men (boksen med ordet “Tekst” i lodret format). Knappen bliver sort for at vise, at indstillingen er aktiveret, og din tekst ser ud som den første celle i billedet herunder, når du klikker på "OK" i dialogboksen "Formater celler".

05_vertical_text

For at vende rotationen af ​​din tekst og displaydet normalt skal du bare gå tilbage til fanen "Justering" i dialogboksen "Formater celler" og indtaste "0" (det er et nul, ikke bogstavet "O") i redigeringsfeltet "Grader". For at vende lodret tekst skal du blot klikke på den lodrette tekstknap under fanen "Justering", så knappen ikke er sort.