/ / Sådan deaktiveres hyperlinks i Microsoft Word

Sådan deaktiveres hyperlinks i Microsoft Word

00_lead_image_web_addresses

Når du skriver en web- eller e-mail-adresse i Word, gør du detbemærker muligvis, at programmet automatisk formaterer det som et live hyperlink. Dette er en indstilling i Words AutoFormat-funktion, der er tændt som standard, men let kan slukkes.

Live web-hyperlinks i Word giver dig mulighed for at trykke på“Ctrl” og klik på et webhyperlink for at åbne denne webadresse i en browser. For hyperlink til live e-mail-adresse kan du trykke på “Ctrl” og klikke på e-mail-adressen for at åbne dit standard e-mail-program og automatisk indsætte e-mail-adressen i “Til” -feltet.

Hvis du ikke vil have dine web- og e-mail-adresser konverteret til live hyperlinks, viser vi dig, hvordan du deaktiverer denne AutoFormat-indstilling. Klik på fanen "File".

01_clicking_file_tab

Klik på "Indstillinger" på listen over poster til venstre.

02_clicking_options

I dialogboksen “Indstillinger for ord” skal du klikke på “Korrektur” i listen over elementer til venstre.

03_clicking_proofing

Klik på knappen "AutoCorrect Options" i afsnittet "AutoCorrect-indstillinger".

04_clicking_autocorrect_options

Klik på fanen "AutoFormat As You Type" i dialogboksen "AutoCorrect".

05_clicking_autoformat_as_you_type_tab

I afsnittet "Erstat som du skriver" skal du markere afkrydsningsfeltet "Internet- og netværksstier med hyperlinks", så der er INGEN markering i boksen.

BEMÆRK: Fanen "AutoFormat" har nogle af de samme indstillinger, men det er en lidt anden funktion. Indstillingerne på fanen "AutoFormat" er til automatisk formatering af eksisterende Word-dokumenter i stedet for automatisk at formatere tekst, mens du skriver.

Klik på "OK" for at acceptere ændringen og lukke dialogboksen.

06_unchecking_internet_and_network_paths_with_hyperlinks

Du vender tilbage til dialogboksen “Ordindstillinger”. Klik på “OK” for at lukke det.

07_closing_word_options_dialog

Når du skriver web- og e-mail-adresser, forbliver de formateret som almindelig tekst og konverteres ikke til live hyperlinks.

08_no_hyperlinks

Hvis du har et dokument, der allerede indeholder webog e-mail-adresser, der er formateret som hyperlinks, og du vil fjerne linkene, vælg hele dokumentet og tryk på “Ctrl + Shift + F9” for at fjerne alle hyperlinks.

BEMÆRK: Ved at trykke på “Ctrl + Shift + F9” fjernes alle typer felter, f.eks. Feltkoder, i dit dokument, ikke kun web- og e-mail-links.