/ / Sådan bruges og justeres læsertilstand i Safari

Sådan bruges og justeres læsetilstand i Safari

Internettet kan være et grimt sted. Websteder med nyttig information kan også være rodet med sidebjælker, reklamer og popups, der beder dig om at abonnere på et nyhedsbrev.

Det er det, der gør Safari's Reader View så flot. Denne funktion udtrækker al tekst og billeder fra en hvilken som helst side og glider derefter over, hvad du læser med kun disse ting. Det er en hurtig måde at læse noget uden rodet, og du kan endda tilpasse farver og skrifttyper. Det fungerer på iPhones, iPads og Macs.

Sådan starter du Reader View på en iPhone eller iPad

Hvis du er på en side med en artikel om det i Safari-appen, ser du nedenstående knap vises i Safaris adresselinje. Tryk på det for at åbne Reader View.

RELATEREDE: Sådan åbner du automatisk artikler i Safari's læser-tilstand

Dette gør ikke nogen stor forskel på How-To Geek, da vi har forsøgt at gøre vores mobile websted så ren og læsbar som muligt, men det kan være en stor hjælp på mere rodede websteder.

Du kan længe trykke på knappen i stedet for, hvis du automatisk vil aktivere Reader View på websteder efter eget valg.

Sådan tilpasses læservisning på en iPhone eller iPad

Du kan tilpasse Reader View til at lave tinglettere at læse også. Mens du er i læservisning, skal du trykke på knappen i højre side af Safari's adresselinje. Det ligner en mindre kapital A til venstre for en større kapital A.

Knapperne i menuen giver dig mulighed for at øge ellerformindsk skrifttypestørrelsen, ændre farven på siden (for eksempel kan du aktivere hvid tekst på en sort baggrund ved at trykke på den sorte prik) og vælge den skrifttype, artiklen vises i.

Sådan starter du Reader View på en Mac

Det er også nemt at bruge Reader View på en Mac. Hvis du læser en side med en artikel om det, ser du denne knap i venstre side af Safari-adresselinjen:

Klik på den knap, og læservisning vises øjeblikkeligt med artiklen og kun artiklen.

Tastaturgenvejen Kommando + Skift + R fungerer også. Nu kan du læse uden distraktioner.

Sådan tilpasses læservisning på en Mac

Hvis du ikke er solgt på farveskemaet eller skrifttypen, skal du klikke på "Aa" -ikonet i højre side af adresselinjen.

De to øverste knapper med forskellige størrelser A'er giver dig mulighed for at støde skriftstørrelsen op og ned. De fire felter nedenfor giver dig mulighed for at vælge baggrundsfarve. Endelig kan du vælge en skrifttype.

Med disse få muligheder kan du gå fra skarp ...

... til mørke ...

... efter min personlige præference, et mere naturligt look.

Det er virkelig op til dig, og det er rart at have valg. Indtil relativt for nylig var det overhovedet ikke muligt at ændre dette uden tredjepartsudvidelser, men dette er meget lettere.

Reduktion af rod uden at blokere annoncer

Jeg elsker Reader View af alle mulige årsager,men det er også dejligt, da det er et dejligt kompromis i den annonceblokerende debat. Jeg har skrevet til websteder, hvor jeg ikke engang havde tilladelse til at nævne annonceblokkere, så bekymret var ledelsen om potentielt at miste indtægterne. Og ved du hvad? Det er ikke nødvendigvis uretfærdigt.

Men det er heller ikke urimeligt at sige, at strømmenreklame økosystem gør internettet til et meget mindre venligt sted. For mange websteder er et absolut rod for læserne at komme igennem, så jeg forstår, hvorfor brugere henvender sig til annonceblokkere.

Safari's Reader View tilbyder et kompromis. Det blokerer ikke for annoncer: du ser dem stadig, når du først åbner en side, og de websteder, du læser, bliver stadig betalt. Men hvis du vil have et roligt sted at læse, fri for distraktioner, kan du have det med et enkelt klik. Og i modsætning til med annonceblokkere, kan du bruge den font og farve, du kan lide. Alle vinder.