/ / Zoom Lader websteder begynde at filme dig uden dit samtykke, selv på Windows

Zoom Lader websteder begynde at filme dig uden dit samtykke, selv på Windows

Zoom logo

Zooms videokonferencesoftware har mereproblemer end en hemmelig webserver på Mac. Selv på Windows kunne websteder, du besøger, begynde at filme dig uden dit samtykke. Alt hvad du skal gøre er at klikke på et link. Dette problem påvirker også Mac-computere.

Mens tidligere rapportering syntes at indikere detZooms problemer var specifikke for macOS, Windows er også sårbar. Hvis Zoom er konfigureret til at tænde dit kamera som standard i møder, kan nogen integrere et Zoom-link på en webside og straks begynde at optage dig. Dette fungerer enten på Windows eller Mac.

Zoom insisterer på, at det “ikke har nogen indikation af, at dette har gjortnogensinde sket ”- lige. Virksomheden betragter dette som en funktion og siger, at du har givet tilladelse til dette, hvis din Zoom-klient er konfigureret til automatisk at tænde dit webcam, når du deltager i et møde.

Jonathan Leitschuhs bevis for konceptwebsteddemonstrerer dette. Hvis du har Zoom-software installeret og går til webstedet, starter Zoom-softwaren og deltager automatisk i mødet og begynder at optage med dit webcam. I tilfælde af macOS kunne du se denne opførsel, selvom du tidligere afinstallerede Zoom, takket være en hemmelig webserver, der forlader Zoom, der kører, efter at den er afinstalleret. Men selv på Windows starter Zoom, hvis du i øjeblikket har det installeret.

Først syntes Jonathan Leitschuhs mellemstore indlæg at antyde, at dette spørgsmål kun eksisterede på MacOS. Men han præciserede andet i en tweet: