/ / Sådan rettes en blok tekst der er i alle kasketter

Sådan rettes en blok tekst der er i alle kasketter

HATER DU DET IKKE, HVIS DU FORHANDLIGT SLUKER CAPS-LÅS?

ahem. Undskyld. Lad mig prøve det igen.

Du hader det ikke, når du ved et uheld ramte CapsLåse? Hvis du ikke er helt opmærksom, kan du muligvis skrive et helt afsnit, inden du indser din fejl. Du kan let ændre sagen om tekst i Microsoft Word, men hvis du skrev i din browser eller en anden editor, kunne du måske tro, at det er tid til at skrive alt igen.

Ikke hvis du har Smart Caps Lock til Windows ellertil macOS, dog. Dette enkle program giver din caps lock-tast alle mulige nye kræfter, så du kan fremhæve tekst og derefter trykke på Caps Lock for hurtigt at ændre tekst fra "UPPER CASE" til "små bogstaver".

Det er den grundlæggende brugssag, og for de fleste brugere er dette nok. Men dette er ikke det eneste trick, Smart Caps Lock tilbyder, og for at lære mere er vi nødt til at grave i indstillingerne lidt.

Programmet lever i din systembakke eller menulinje. På en Mac afslører dette ikon, om kapslåsen er aktiveret eller ikke: massiv sort betyder aktiveret, sort kontur betyder slået fra. I Windows ser desværre ikonet altid det samme.

Tryk på ikonet, så vises en liste, der kan tilpasses med tastaturgenveje, alle udløst ved at holde modifikationstasterne nede, før du trykker på Caps Lock.

På en Mac er de tilgængelige modificeringstaster Kommando, Option, Kontrol, Skift og Fn. Windows-brugere kan bruge Windows-nøglen, kontrol og Shift-modifikatorerne.

Brugere kan indstille disse modifikatorer sammen med Caps Lock til at udløse fem forskellige case-tilstande.

Hvad betyder disse? Her er en hurtig oversigt, efterfulgt af "Dette er et eksempel på en sætning" i den givne sagstilstand.

  • Omvendt sag gør en til én udskiftning af en sag til en anden. ”Dette er en eksempeleksempel.” Dette er perfekt til tekstblokke, du ved et uheld skrev med Caps Lock tændt.
  • Store bogstaver gør alle bogstaver store bogstaver uanset om de var før eller ej. ”DETTE ER EN EKSEMPEL SENTENCE.” Dette er perfekt, når du ikke indså, hvor vred du er, før du var færdig med at skrive.
  • Små bogstaver gør alle bogstaver små bogstaver uanset om de var før eller ej. ”Dette er en eksempel sætning.”
  • Aktiveret sag gør det første bogstav i hvert ord til et stort bogstav, og resten med små bogstaver. "Dette er et eksempel."
  • Setningssag gør det første bogstav i det første ord til en stor bogstav og alle andre bogstaver med små bogstaver. "Dette er en eksempel sætning."

Der er en god chance for, at du ikke har brug for alt sammendisse, men de fleste brugere vil have adgang til mindst en, så konfigurer ting, som du vil. Det er et simpelt program, men hver gang imellem vil det gøre livet meget lettere.

RELATEREDE: Sådan deaktiveres eller tildeles Caps Lock-tasten på ethvert operativsystem

Hvis du hellere vil undgå Caps Lock helt, gør du detkunne deaktivere eller tildele kapslåsetasten eller endda omdanne den til en Chromebook-søgetast. Men hvis du gerne vil have Caps Lock rundt, gør dette værktøj det meget lettere at rydde op i det rod, det måtte forårsage.

Fotokredit: Al R