/ / Din Mac sporer din placering i High Sierra, her er hvorfor (og hvordan du deaktiverer det)

Din Mac sporer din placering i High Sierra, her er hvorfor (og hvordan du deaktiverer det)

Du har sandsynligvis ikke bemærket det, men macOS High Sierraholder en løbende liste over tilbagevendende placeringer. Funktionen kaldes betydelige placeringer, og i henhold til Apple bruges kort, kalender og fotos til at "give nyttige placeringsrelaterede oplysninger."

RELATEREDE: Hvad er nyt i macOS 10.13 High Sierra, nu tilgængelig

Disse placeringsoplysninger er lokalt krypteret og deles ikke med Apple, men du vil måske gennemgå, slette og endda deaktivere funktionen. Og det kan du, men det er lidt begravet.

Åbn først Systemindstillinger, og gå derefter til Sikkerhed & Privatliv.

Gå til fanen "Privatliv". Klik på låsen nederst til venstre, og indtast derefter din adgangskode. Sørg for, at “Location Services” er valgt i det venstre panel, rulle derefter det højre panel ned, indtil du ser “System Services”. Klik på “Details” -knappen.

Her ser du en liste over operativsystemerfunktioner, der kan bruge din placering, herunder den nye funktion Vigtige placeringer. Du kan deaktivere funktionen ved at fjerne markeringen, men for at se de aktuelt gemte placeringer skal du klikke på knappen "Detaljer". Som vi sagde: dette er noget begravet.

Klik på knappen, så får du en liste over byerdu har brugt din bærbare computer for nylig; udvid disse byer, og du kan se specifikke placeringer. For mig identificerede funktionen mit hus korrekt i Hillsboro, Oregon og huset i Californien, hvor jeg tilbragte en uge på arbejde. Der er ingen måde at slette individuelle placeringer på, men du kan klikke på knappen "Ryd historie" for at udslette alt.

Lige nu ser det ud til, at macOS ikke tjener megetaf brug af disse oplysninger, men det er let at forestille sig ting som Siri anbefaler, hvornår man skal forlade arbejde baseret på din rutine. Det er potentielt cool, men nogle brugere vil måske deaktivere det. Heldigvis giver Apple dig valget.