/ / Sådan tilpasses tastaturgenveje i LibreOffice

Sådan tilpasses tastaturgenveje i LibreOffice

00_lead_image_customize_shortcut_keys

Hvis du bruger det gratis alternativ til MicrosoftOffice, LibreOffice, og du kan lide at bruge tastaturgenveje, du kan tilpasse genveje i hvert LibreOffice-program og for alle LibreOffice-programmer generelt.

Tilpasning af tastaturgenveje, hvis ikke helt intuitiv. Så vi viser dig, hvordan du tilpasser genveje og gemmer og indlæser dine tilpassede tastaturgenvejskonfigurationer.

For at tilpasse tastaturgenveje skal du åbne ethvert LibreOffice-program, f.eks. Writer, og gå til Funktioner> Tilpas.

01_selecting_tools_customize

Klik på fanen "Tastatur" i dialogboksen Tilpas.

02_clicking_keyboard_tab

Fanen Tastatur giver dig mulighed for at tilpasse tastaturetgenveje til det aktuelle program eller i alle LibreOffice-programmer ved hjælp af radioknapperne i øverste højre hjørne af dialogboksen. Radioknappen til det aktuelle program (i vores eksempel Writer) er som standard valgt.

For vores eksempel vil vi ændre en tastaturgenvej, der er tilgængelig i alle LibreOffice-programmer, så vi vælger “LibreOffice”.

03_applying_to_all_libreoffice_apps

Genvejstasterne viser alle genvejetilgængelige taster (venstre kolonne) og de funktioner, der anvendes til bestemte genvejstaster (højre kolonne). Hvis der ikke er angivet nogen funktion for en bestemt genvejstast, er denne genvejstast tilgængelig til at tildele en funktion.

Tilpasning af genvejstasterne kan være lidtforvirrende. Du skulle måske synes, du skulle vælge den genvejstast, du vil ændre, i boksen Genvejstaster og derefter klikke på Ændre for at ændre den. Men det er ikke sådan, dette fungerer.

Alle funktionerne i LibreOffice-programmerne (elleri det aktuelle program, hvis du valgte det aktuelle program ovenfor) vises i afsnittet Funktioner nederst i dialogboksen. Hvis du vil tilpasse en genvejstast til en bestemt funktion, skal du først vælge kategori og derefter funktionen i afsnittet Funktioner. Alle aktuelt tildelte genvejstaster til den valgte funktion vises i boksen Taster, og den første på listen, eller den eneste, fremhæves automatisk i boksen Taster og i boksen Genvejstaster ovenfor.

BEMÆRK: Du bliver muligvis nødt til at søge gennem kategorierne og funktionerne, fordi de desværre ikke matcher nøjagtigt med strukturen af ​​menuerne i LibreOffice-programmerne. For eksempel vil vi ændre genvejstasten til kommandoen Udskriv forhåndsvisning, som findes i menuen Filer i programmerne, men er under Vis kategori i dialogboksen Tilpas.

04_selecting_function_to_change

Når du har valgt den funktion, du viltilpas i afsnittet Funktioner, vælg den forskellige genvejstast, du vil tildele den funktion i boksen Genvejstaster, og klik derefter på "Ændring".

05_selecting_shortcut_key_click_modify

Den nyligt valgte genvejstast tildeles den valgte funktion. Der er ingen bekræftelse for denne handling.

Bemærk, at der nu er to genvejstaster tilPrinteksempel i vores eksempel. Du kan tildele mere end en genvejstast til en funktion ved at vælge flere genvejstaster i boksen Genvejstaster (den ene efter den anden, ikke på samme tid) og klikke på "Ændre" for hver enkelt. Vi ønsker imidlertid for eksempel at slette den originale genvejstast (Ctrl + Shift + O) og kun bruge den nye (Ctrl + Shift + P). For at gøre det vælger vi den originale genvejstast i enten genvejstasten eller i boksen Taster i afsnittet Funktioner og klikker derefter på “Slet”.

06_deleting_old_shortcut_key

Nu har vi kun en genvejstast til den valgte funktion.

07_shortcut_key_changed

Du kan gemme dine tilpassede genvejstaster i enkonfigurationsfil til genindlæsning senere på en anden computer, eller hvis du geninstallerer LibreOffice på den samme computer. For at gemme din tilpassede konfigurationsfil skal du gå til Værktøjer> Tilpas (hvis dialogboksen Tilpas ikke er aktuelt) for at åbne dialogboksen Tilpasning.

BEMÆRK: Kan du huske, hvordan vi valgte, om vi skulle ændre genvejstaster til det aktuelle program (f.eks. Writer) eller til alle LibreOffice-programmer (LibreOffice) vha. Radioknapperne i øverste højre hjørne af dialogboksen? Bemærk, hvilken mulighed der vælges, når du gemmer din konfiguration. Det er vigtigt, når du vil indlæse en konfigurationsfil på et senere tidspunkt.

Klik på “Gem”.

08_clicking_save

I dialogboksen Gem tastaturkonfiguration,naviger til det sted, hvor du vil gemme konfigurationsfilen, og indtast et navn på filen i boksen "Filnavn". Det kan være en god ide at medtage i navnet, om dette er til et specifikt LibreOffice-program eller til alle LibreOffice-programmer. Klik derefter på "Gem".

09_saving_configuration_file

Nu, hvor du gemte din brugerdefinerede genvejstastkonfiguration, kan du indlæse din brugerdefinerede konfiguration på en anden pc.

BEMÆRK: Husk igen radioknapperne i øverste højre hjørne af dialogboksen, der giver dig mulighed for at specificere, om du ændrer genvejstaster til det aktuelle program (f.eks. Writer) eller til alle LibreOffice-programmer (LibreOffice)? Sørg for, at den samme mulighed er valgt, der blev valgt, da du gemte konfigurationsfilen. Ellers indlæses din brugerdefinerede konfiguration ikke korrekt. Det er her, det ville være nyttigt, hvis den indstilling, der blev valgt, da du gemte konfigurationsfilen, blev føjet til filnavnet, så du ved, hvilken mulighed du skal vælge, når du indlæser konfigurationsfilen.

For at indlæse en gemt konfigurationsfil skal du klikke på "Indlæs".

12_clicking_load

I dialogboksen Indlæs tastaturkonfiguration skal du navigere til det sted, hvor du har gemt din brugerdefinerede konfigurationsfil, vælg filen og klik på "Åbn".

13_loading_configuration_file

Din tidligere gemte genvejstastkonfiguration indlæses, og dine tilpassede genvejstaster er tilgængelige.

14_configuration_loaded

Til sidst, hvis du vil gendanne dine ændringer til genvejstasterne, kan du nulstille dem til standardindstillingerne.

Du vil bemærke, at der er to nulstillingsknapper påTilpas dialogboks. Nulstillingsknappen i afsnittet Genvejstaster giver dig mulighed for at nulstille det afsnit til standardindstillingerne, mens du bevarer dit valg i afsnittet Funktioner. Dette giver dig mulighed for let at ændre dit valg i boksen Genvejstaster, selvom du havde tilføjet flere genvejstaster til den valgte funktion. Listen over nøgler i afsnittet Funktioner afspejler muligvis ikke ændringen med det samme, men når du først foretager et andet valg efter at have nulstillet dine (e) tidligere (e) markering (er) og klikket på "Modify", vises listen over nøgleropdateringer.

Hvis du imidlertid klikker på "Nulstil" i genvejenTaster-sektionen, og klik derefter med det samme på "OK" for at lukke dialogboksen Tilpas, sektionen Funktioner opdateres for at matche listen over genvejstaster næste gang du åbner dialogboksen Tilpas.

10_clicking_reset_for_shortcut_keys

Når du klikker på Reset-knappen i bunden af ​​dialogboksen, nulstilles valgene i hele dialogboksen til standardindstillingerne, endda LibreOffice og Writer-radioknapperne øverst.

11_clicking_reset_for_functions

Når du tildeler genvejstaster til funktioner, skal du laveskal du ikke bruge genvejstaster, der bruges af dit operativsystem. Disse er forskellige for hvert operativsystem. Hvis du opdager, at du har tildelt en genvejstast, der blev brugt i dit system, til en funktion i LibreOffice, kan du altid slette den genvejstast fra funktionen, som vi har beskrevet her, og vælge en anden genvejstast.