/ / Brug din Macs servicemenu til at udføre hurtige handlinger

Brug din Macs servicemenu til at udføre hurtige handlinger

Din Mac-menuen Services kan være meget nyttig. Services-menuen er blevet en skjult funktion, der for det meste bruges som strømbrugere, men den er meget nem at bruge. Det er lidt som delefunktionerne på Android eller iOS.

Services-menuen findes i næsten alle applikationer på din Mac, selvom det er let at gå glip af. Programmer, du installerer, kan føje hurtige handlinger til denne menu.

Tjenester 101

Hvis du vil bruge en tjeneste i et program, skal du klikke påden aktuelle applikations navn på menulinjen øverst på din Mac-skærm og peg på Tjenester. Der er en god chance for, at du ser, at menuen Tjenester i øjeblikket er tom, men det er okay! Services-menuen er kontekstuel, så den kan muligvis bare være tom, fordi du ikke har valgt noget endnu.

Nogle tjenester vises muligvis kun, når det er relevantindhold er valgt. Vælg f.eks. Noget tekst med din mus i det aktuelle program og gå derefter tilbage til menuen Tjenester. Du vil nu se flere muligheder - specifikt muligheder for at arbejde med tekststykker.

For eksempel kan du slå op i øjeblikketvalgt tekst i ordbogen eller udfør en websøgning efter den. Du kan starte en ny e-mail, note eller et andet dokument, der indeholder den valgte tekst. Du kan også tweet det eller dele det på andre sociale medietjenester, hvis du har installeret det relevante program. Der er helt forskellige sæt services til arbejde med billeder, filer og flere typer indhold.

Afhængig af den applikation, du bruger, digkan nogle gange højreklikke (eller holde kontrol og holde) og klikke på en markeret tekst eller et andet objekt og se en Tjeneste-menu. Denne menu viser ikke altid alle tilgængelige tjenester, så du vil måske bare bruge menuen Tjenester på selve menulinjen i stedet.

Ikke alle applikationer understøtter dog tjenesterde fleste ser ud til. Hvis tjenester ikke fungerer i en bestemt applikation, eller hvis en bestemt applikation ikke tilføjer en indstilling til menuen Tjenester, skyldes det, at applikationens udviklere ikke har fået den til at fungere.

Valg af dine tjenester

Du kan tilpasse hvilke af dine installerede tjenester, der vises på listen. Denne mulighed bruges til at kræve et tredjepartsværktøj, men det er nu integreret i selve Mac OS X.

Klik på menuen Tjenester i ethvert program ogvælg Tjenesteindstillinger for at åbne indstillingsvinduet. Du kan også åbne vinduet Systemindstillinger, klikke på tastaturikonet, klikke på fanen Genveje og vælge Tjenester.

Herfra kan du fjerne markeringen af ​​tjenester for at skjule demfra listen eller aktiver normalt skjulte tjenester. Denne dialog indeholder også en systemdækkende liste over tjenester, der er tilgængelige for dig, så du kan få en mere komplet idé om, hvad Services vil lade dig gøre på dit system.

Installation af flere tjenester

RELATEREDE: Sådan bruges appudvidelser på en iPhone eller iPad med iOS 8

Tjenesterne ankommer med applikationer, du installerer. F.eks. Installerer Evernote-applikationen tjenester, der lader dig nemt oprette en note fra en hvilken som helst smule tekst i ethvert program på operativsystemet uden at kopiere den. Det ligner en browserudvidelse, Del-knap på Android eller Del-udvidelse på iOS.

Du går normalt ikke ud af din måde at installere påapplikationer bare til deres tjenester, men du kan hvis du vil. Ideen er, at applikationer, du installerer, leverer deres egne tjenester for at gøre denne applikation lettere at bruge og integrere den med andre applikationer. Mange inkluderede Mac OS X-applikationer leverer selvfølgelig også tjenester.

Oprettelse af tastaturgenveje

Du kan også indstille tastaturgenveje til tjenesterherfra. Derfor er det alligevel på listen over tastaturgenveje. Vælg en tjeneste på listen, klik på Tilføj genvej til højre, og skriv en genvejstastkombination.

For eksempel, hvis du er en stor Evernote-bruger, dukunne binde Cmd + Shift + E til tjenesten "Tilføj til Evernote" og trykke på den tast, når du vil tilføje den aktuelt valgte tekst til Evernote - hvor som helst i Mac-operativsystemet.


Services-menuen er ret enkel at bruge, hvornårdet kommer ned til det. Denne menu stammer fra NeXTSTEP og blev en del af den første version af Mac OS X. Den har eksisteret lige siden, selvom den ikke rigtig har set den mainstream-adoption, som skabere sandsynligvis håbede på. Men tjenester er stadig nyttige, og du kan stadig bruge dem godt på din Mac.