/ / Hvordan man lever uden startknappen i Windows 8

Sådan lever du uden startknappen i Windows 8

Windows 8-skrivebordet ligner Windows 7,med en undtagelse - ingen startknap. At miste Start-knappen er ikke verdens ende - Windows 8 afslører alle de velkendte indstillinger på forskellige måder.

Start-skærmen Metro-stil er din nye Start-menu. Start-skærmen har absorberet mange af funktionerne i den gamle Start-menu, så det er nyttigt, selvom du aldrig vil bruge en Metro-stil-app.

Gå ind i startskærmen

Windows 8 bruger "varme hjørner." Flyt din musemarkør til skærmens nederste venstre hjørne, og du får vist en forhåndsvisning af din Start-skærm i Metro-stil.

Klik i nederste venstre hjørne for at få adgang tilStartskærm. Du kan være fristende til at flytte din markør væk fra hjørnet og klikke på preview-billedet - gør ikke det; du skal klikke på selve hjørnet. Flyt markøren væk, og den kan forsvinde.

En fangst er, at det varme hjørne ikke bevæger sig med din proceslinje. Du bruger altid nederst til venstre for at få adgang til Start-skærmen, selvom proceslinjen er øverst på din skærm.

Du kan også få adgang til startskærmen med en tastaturgenvej - bare tryk på Windows-tasten. Vi har også en liste over nye Windows 8-tastaturgenveje.

Power User Menu

Højreklik på det varme hjørne, og du vil se en menumed forskellige administrative muligheder. Du kan hurtigt få adgang til Kontrolpanel, Windows Stifinder, Task Manager, Enhedshåndtering, Kør dialog og andre administrative skærmbilleder.

Søger efter apps

En af de mest effektive måder at starte apps i påWindows 7 er ved at trykke på Windows-tasten, skrive starten på appens navn og trykke på Enter. Det er ikke indlysende, at du stadig kan gøre dette i Windows 8, men det kan du også. Tryk på Windows-tasten for at åbne startskærmen og begynde at skrive. Når du skriver på Start-skærmen, søger Windows 8 dine installerede apps, ligesom Windows 7's Start-menu gør.

Viser alle apps

Fra startskærmen kan du se en komplet liste overdine installerede apps - ligesom indstillingen “Alle programmer” i den traditionelle Start-menu. Højreklik på Start-skærmen for at få vist menuen, og klik derefter på "Alle apps" nederst på skærmen.

Du kan se en komplet liste over applikationer - begge deleMetro-applikationer og normale Windows-applikationer, der vises i din Start-menu. Rul fra venstre til højre ved hjælp af rullehjulet på din mus eller rullebjælken i bunden af ​​skærmen for at se alle tilgængelige apps.

Fastgøring af apps til startskærmen

Højreklik på en app her, og du kan vælge "Fastgør til start." Dette svarer til at sætte en app fast i den klassiske Start-menu.

Apps, som du har sat fast, vises på din startskærm som fliser, selvom de ikke er apps i metro-stil.

Træk og slip fliser for at flytte dem rundt. Hvis du vil fjerne en app, kan du højreklikke på den og vælge "Fjern unpin fra start." Hvis du kunne lide, kunne du fjerne alle Metro-stil-apps fra startskærmen og kun lade genveje til Windows desktop-applikationer.

Fastgøring af apps til proceslinjen

Du kan stadig fastgøre apps på proceslinjen, ligesom i Windows 7. Fra højre-klik på skærmen Start skal du klikke på en app og vælge "Fastgør til proceslinjen."

Fastgør de apps, du ofte bruger, til din proceslinjeog du bliver sjældent nødt til at forlade skrivebordet for at starte de applikationer, du bruger. Mange Windows 7-brugere var sjældent nødt til at bruge Start-menuen, når de først havde fastgjort nok apps til deres proceslinje.

Du kan stadig fastgøre en app på proceslinjen fra skrivebordet ved at højreklikke på dens ikon, når den kører og vælge den gamle pin-indstilling.


Vi har også beskrevet, hvordan man lukker ned på Windows 8.