/ / Hvordan man får "Gem som" genvej tilbage i macOS Mojave

Sådan får du "Gem som" genvej tilbage i macOS Mojave

Gem som

Menupunktet "Gem som" er skjult i macOSMojave. Apple foretrækker, at du "duplikerer" filen for at foretage ændringer. Det kan være mere intuitivt for nye brugere, men det er forvirrende, hvis du er vant til at "Gem som."

“Gem som” er der stadig

Denne mulighed forlod aldrig filmenuen - det er bareskjult bag optionstasten. Faktisk skjuler Apple en hel del menupunkter bag Option-tasten uden visuel meddelelse. Prøv at åbne Apple-menuen og holde Valg-tasten nede. Du vil se mange af menuindstillingerne ændre sig til forskellige relaterede indstillinger. For eksempel bliver "Om denne Mac" til "Systeminformation."

Nøglemenuer for skjult valg

RELATEREDE: Få adgang til skjulte indstillinger og oplysninger med din Mac-valgmulighedstast

Dette hjælper med at holde menuen ren, men gør det vanskeligt at finde disse indstillinger. Nogle mennesker vil tro, at "Gem som" er blevet fjernet fuldstændigt - men det er stadig der!

Du kan stadig bruge “Gem som” ved enten:

  • Hold Option nede, mens du har filmenuen åben (som vil ændre “Duplicate” til “Gem som”), eller
  • Tryk direkte på Kommando + Skift + Option + S (genvejen til “Gem” plus valgmulighederne Option og Skift)

Begge indstillinger er en smule besværlige, men funktionaliteten er stadig der:

Gem som genvej

Command + Shift + Option + S er dog ikke dengenvej, du måske er vant til. Det er blevet ændret fra Command + Shift + S, som er blevet tildelt til “Duplicate.” En fire-tast genvej er lidt lang til en så nyttig funktion, men heldigvis kan vi gøre det lettere ved at hacke den tilbage til menuen File.

Sådan får du tastaturgenvejen og menupunkt tilbage

Hvis du ved en fejltagelse duplikerer filen vednår du rammer den gamle “Gem som” -tastaturgenvej, kan du ændre den manuelt i macOSs tastaturindstillinger. Gå til Apple-menu> Systemindstillinger> Tastatur, og klik på fanen "Genveje".

Rute til appgenveje for tastaturindstillinger

Klik på “Appgenveje” nederst på listeni venstre rude. Dette er til tilføjelse af altoverskyggende genveje til menupunkter, hvilket er nøjagtigt hvad vi ønsker. Klik på “+” -knappen i bunden for at tilføje en ny genvej.

Dernæst skal du sikre dig, at din nye genvej er indstillet til “AlleApplications ”, så det er en ændring i hele systemet. Skriv "Gem som ..." i boksen "Menytitel". Dette skal være nøjagtigt, aktiveret og med tre perioder i slutningen, ellers fungerer det ikke.

Klik til sidst på "Tastaturgenvej" ogtryk på den gamle genvej, Command-Shift-S. Alternativt kan du indtaste en hvilken som helst anden tastaturgenvej, du foretrækker at bruge til denne handling. Klik på knappen "Tilføj", så er du færdig.

Tastaturpræferencer tilføjer ny appgenvej

Husk, at dette tilsidesætter standardensystemgenveje. Hvis du leverer en tastaturgenvej, der typisk bruges til noget andet, deaktiverer din Mac den gamle genvej til fordel for den nye, du tilføjede. Derfor tilsidesætter dette genvej "Duplikat". Du kan dog stadig kopiere filer ved at klikke på emnet i menulinjen - dette deaktiverer bare tastaturgenvejen. Hvis du gerne vil indstille en ny genvej til "Duplicate", kan du oprette en fra denne skærm på samme måde som du oprettede genvejen "Gem som".

Du vil nu se “Gem som…” tilbage i menuenunder “Gem” komplet med den samme gamle genvej. Dette gælder kun i apps, der har en "Gem som" -funktion. Hvis du ikke kan se "Gem som" i en applikations menu, og det vises, når du holder Option-tasten nede, har du sandsynligvis forkert indtastet "Gem som ...", mens du opretter genvejen. Gå tilbage og dobbeltkontrol - det skal være nøjagtigt.