/ / Kan EXE filtypenavnet altid udskiftes med COM?

Kan EXE filtypenavnet altid udskiftes med COM?

kan-exe-fil-extensions-altid-være-erstattet-med-com-ones-00

Hvis du nogensinde har hørt om ændring af en filudvidelse fra EXE til COM, har du måske spekuleret på, om det kun var i stand til at arbejde på et par sjældne filer, eller om det ville arbejde på næsten enhver EXE fil, du har. Dagens SuperUser Q & A-indlæg har svaret på en nysgerrig læsers spørgsmål.

Dagens spørgsmål & svar-session kommer til os med tilladelse fra SuperUser - en underafdeling af Stack Exchange, en samfundsdrevet gruppe af spørgsmål og svar på websteder.

Spørgsmålet

SuperUser-læser Royi Namir vil vide, om EXE filtypenavne altid kan erstattes med COM-filer ?:

Vores antivirussoftware nægtede at lade mig kopiere enEXE fil i min Windows 7 startmappe (f.eks. Calc.exe), da det er en EXE fil. Derefter ændrede jeg filtypenavnet fra EXE til COM på filen og kunne let kopiere den til mappen uden problemer (meget professionel).

Og selvfølgelig, beregn.com fungerer lige så godt som calc.exe, hvilket fik mig til at undre mig. Hvornår fungerer et program med en EXE filtypenavn ikke, når udvidelsen ændres til COM? Næsten hver EXE-fil, som jeg har kontrolleret, har fungeret. Jeg vil meget gerne vide grundene til sagen ”hvorfor og hvorfor ikke”.

Kan EXE-filtypenavnet altid erstattes med COM-filer?

Svaret

SuperUser-bidragyder Math Man har svaret til os:

Det har at gøre med det interne format af filen. Oprindeligt var COM-filer enkle hukommelsesbilleder, og EXE-filer havde masser af overskrifter tilknyttet dem. Som et resultat kunne du ikke omdøbe dem.

Efterhånden som tiden gik, og de måtte lave tingbagudkompatibelt ændrede Microsoft det, så operativsystemet ser på selve filen for at bestemme, hvilken type fil det er i stedet for udvidelsen. Som et resultat, når du kører den omdøbte fil, ignorerer Windows udvidelsen fuldstændigt.

Besøg nedenstående links for en mere detaljeret og omfattende forklaring.

Hvad er forskellen mellem .com, .exe og .bat? [StackOverflow]

Hvad er forskellen mellem COM- og EXE-udvidelser? [Microsoft Developer Blog]


Har du noget at tilføje til forklaringen? Lyd fra i kommentarerne. Vil du læse flere svar fra andre teknisk-erfarne Stack Exchange-brugere? Se den fulde diskussionstråd her.