/ / Kan brug af den forkerte strømforsyning nedsætte en bærbar computer?

Kan brug af den forkerte strømforsyning nedsætte en bærbar computer?

kan-bruge-den-forkerte-strømforsyning-slow-en-bærbar-down-00

Nogle gange kan vi måske ikke gennem vores egen skyldmister ladekablet til vores bærbare computer og har at gøre med en "mindre end optimal" erstatning. Hvis “udskiftning” -ladekablet kommer fra det samme firma, men er en anden wattstyrke, kan det da forårsage, at den bærbare computer går langsommere? Dagens SuperUser Q & A-indlæg har svaret på en nysgerrig læsers spørgsmål.

Dagens spørgsmål & svar-session kommer til os med tilladelse fra SuperUser - en underafdeling af Stack Exchange, en samfundsdrevet gruppe af spørgsmål og svar på websteder.

Foto med tilladelse fra alistairas (Flickr).

Spørgsmålet

SuperUser-læserbruger3172050 vil vide, om brug af forkert strømforsyning kan bremse deres bærbare computer:

Jeg har en Dell Studio XPS 1640 bærbar computer og denkræver en 90-watt oplader til brug. Jeg har mistet mit strømkabel, så nu bruger jeg en 65-watt oplader med det. Min bærbare pc oplever en mærkbar afmatning, hver gang den oplades, men alt går hurtigere op, så snart jeg tager ledningen og opladeren ud. Kunne det skyldes selve 65-watt strømkablet?

Kan brug af den forkerte strømforsyning nedsætte en bærbar computer?

Svaret

SuperUser-bidragyder Maxx Daymon har svaret til os:

Mange Dell-bærbare computere er i stand til at bruge 65, 90 og 130 watt strømforsyninger, men de vil justere deres ydeevne i overensstemmelse hermed. Dell Support-artikel 12174 (KB 168345) bemærker:

  • Dell Universal Auto / Air Laptop-adapter er en65 watt strømadapter. Dell anbefaler, at du bruger en 90-watt adapter til dit bærbare system. Brug af en 65-watt strømadapter vil ikke skade dit system, men det medfører langsommere ydelse.

Specifik præstation throttling variererafhængigt af din CPU, chipset og GPU, men generelt vil alle komponenter blive bremset for at give nok strøm til at oplade batteriet og betjene den bærbare computer samtidigt. Bærbare computere, der kræver mere end 65 watt minimum (f.eks. Bærbare computere i præcision arbejdsstationsklasse), nægter simpelthen at oplade, når en 65 watt adapter er tilsluttet.


Har du noget at tilføje til forklaringen? Lyd fra i kommentarerne. Vil du læse flere svar fra andre teknisk-erfarne Stack Exchange-brugere? Se den fulde diskussionstråd her.