/ / Kako koristiti widgete na iPhoneu ili iPadu sa iOS 8

Kako koristiti widgete na iPhoneu ili iPadu sa iOS 8

clanci-najava-od-iOS-8-WWDC-Video

iPhone i iPad sada mogu upotrebljavati widgete zahvaljujućiiOS 8. Zapravo, vjerojatno već imate instalirane widgete - oni su svi po defaultu onemogućeni. Evo kako omogućiti i koristiti one widgete koje već imate.

Za razliku od Androida, widgeti se ne mogu pojaviti na našempočetni zaslon - i dalje je rezervirano samo za aplikacije i mape aplikacija. Umjesto toga, widgeti se pojavljuju u vašem centru za obavijesti. To znači da im brzo pristupite iz bilo koje aplikacije.

Nabavite widgete

Svi widgeti na iOS-u uključuju se s pridruženom aplikacijom. Na primjer, aplikacija Evernote uključuje widget Evernote. Ne morate zasebno instalirati ništa

Da biste nabavili widgete, samo instalirajte aplikaciju koja uključujewidget. Na primjer, Evernote uključuje widget koji vam omogućuje brzo dodavanje bilješki i Yahoo! Vrijeme nudi vremensku widget sa fotografijama. Aplikacije za vijesti mogle bi ponuditi widgete s nedavnim pričama. Aplikacije za produktivnost mogle bi ponuditi brz pristup vašim zadacima. Airlines aplikacije mogu prikazati podatke o vašem sljedećem letu, pa čak i kartu za ukrcaj na ovom zaslonu. Budući da ćemo u budućnosti više aplikacija uključivati ​​nove vrste widgeta.

Omogući widgete

ODNOSE: 8 navigacijskih trikova koje treba znati svaki korisnik iPada

Da biste omogućili widgete, otvorite centar za obavijesti povlačenjem s vrha zaslona prema dolje. Dodirnite gumb Uredi na dnu prikaza Danas.

Ako ste koristili iOS 7, primijetit ćete da je zbunjujuća kartica "Propušteno" nestala. Ovdje su ovdje samo dvije kartice - prikaz Danas i Obavijesti na kojem su navedene sve nedavne obavijesti.

Zadana obavijest o-centar-danas-pogled-na-ios-8

Vidjet ćete popis instaliranih widgeta. Standardni dijelovi prikaza Today (Danas), Sažetak dana, Prometni uvjeti, Kalendar, Podsjetnici i Sutrašnji sažetak - sada su unaprijed instalirani widgeti. Ispod njih vidjet ćete popis widgeta iz aplikacija koje ste instalirali.

pregled instaliranih-clanak-o-ios-8

Dodirnite gumb + pored widgeta da biste ga omogućili. Zatim možete dodirnuti ručke na desnoj strani zaslona i povući ih gore ili dolje da biste preuredili popis widgeta. Dodirnite gumb - da biste uklonili widget s popisa.

Ne možete naručiti neke od uključenih Appleawidgete, ali možete ih ukloniti s popisa ako ih ne želite vidjeti. Na primjer, widget Today Summary uvijek će se pojavljivati ​​na vrhu današnjeg pogleda - osim ako ga ne uklonite, u kojem se slučaju uopće neće pojaviti. Ne možete učiniti da se pojavi dalje na popisu.

kako-se omogućilo-clanak-o-ios-8

Pristup i korištenje widgeta

Widgetima možete pristupiti s bilo kojeg mjesta - bilo danalazite se na početnom zaslonu, u aplikaciji ili na zaključanom zaslonu - prelaskom prsta s vrha zaslona i pristupom centru za obavijesti. Svi će se prikazati u prikazu Danas redom kako ste ih dogovorili.

To nisu Androidovi widgeti: nema načina da stavite widgete na početni zaslon, a ne možete ni stvoriti više različitih zaslona widgeta između kojih možete kliziti među njima.

Ovisno o widgetu, pomoću gumba možete brzo pristupiti dijelovima aplikacije - poput gumba za brzo bilježenje Evernote-a - ili dodirnite widget za otvaranje pridružene aplikacije.

Pristupom-i-koriste-widgets na IOS 8

Ispuštaju li widgeti bateriju?

ODNOSE: Kako vidjeti koje aplikacije troše vašu bateriju na iPhoneu ili iPadu

Widgeti pokreću i osvježavaju svoje podatke samo kada viotvorite centar za obavijesti. Oni nemaju mogućnost upotrebe pozadinskog osvježavanja - na primjer, Yahoo! Weather widget ovdje ne provjerava automatski novo vrijeme tijekom dana. To ih čini prilagođenijim za baterije. Ako ih ne gledate, ne koriste vašu bateriju.

Ne biste trebali vidjeti primjetni pražnjenje baterije spomoću widgeta. Naravno, ovo biste mogli do krajnosti - ako dodate dvadeset widgeta koji su potrebni za osvježavanje podataka s mreže i često pristupate centru za obavijesti, vjerojatno ćete vidjeti veći trošak baterije na vašem uređaju.


To je to za widgete - svi su oni zatvoreniprikaz Danas u centru za obavijesti. Nema widgeta za početni zaslon, niti postoje widgeti za zaključani zaslon kao na Androidu. Widgeti se također ne mogu promijeniti u veličinu ili horizontalno postaviti - nešto što izgleda pomalo blesavo na znatno većem zaslonu iPada.