/ / Hvorfor belaster Microsoft $ 100 for kryptering når alle andre gir det bort?

Hvorfor belaster Microsoft $ 100 for kryptering når alle andre gir det bort?

Hver annen plattform - Mac, iOS, Android, ChromeOS og Linux - tilbyr full diskkryptering. Men hvis PCen din ikke leveres med kryptering, trenger du Professional-versjonen av Windows 10 - en $ 100-oppgradering fra Windows Home.

Hvorfor diskkryptering-spørsmål

Diskkryptering er ekstremt viktig,spesielt for bærbare datamaskiner. Selv om noen stjeler den bærbare datamaskinen din, eller hvis du plasserer den på et sted, kan folk ikke se dine private data uten tillatelse så lenge disken er kryptert.

Dette handler ikke om å stoppe regjeringen fraspionerer på deg. Det handler om å beskytte sensitiv informasjon du måtte ha på en bærbar datamaskin mot tyver og andre trusler. Vanlige datamaskinbrukere kan ha sensitive økonomiske data, forretningsdokumenter, lagrede passord eller bare privat kommunikasjon og bilder på sine PC-er. Kryptering forhindrer alle som får tak i den bærbare datamaskinen fra å snuse seg etter disse dataene.

Microsoft la til en disk krypteringsfunksjon som heter“BitLocker” til Windows for lenge siden, men hvis du bruker Home-utgaven av Windows, er du ganske mye heldig. Med mindre du selvfølgelig er villig til å oppgradere til Professional-utgaven.

I SLEKT: Slik aktiverer du kryptering på full disk på Windows 10

Bare Windows Professional inkluderer BitLocker, og det koster $ 100

BitLocker-funksjonen har vært en del avProfesjonell utgave av Windows helt siden det ble introdusert med Windows Vista. Typiske PC-er du kjøper kommer med Windows 10 Home, og Microsoft krever 99,99 dollar for å oppgradere til Windows 10 Professional.

Microsoft ønsker å belaste mer for virksomhetenfunksjoner, og det er bra. Gjennomsnittlige hjemmebrukere trenger ikke Hyper-V-virtuelle maskiner, en ekstern desktop-server eller domenetilknytning. Imidlertid er BitLocker uvanlig blant Professional-bare-funksjonene. Det er noe hver Windows-bruker vil ha fordel av.

Det er spesielt dumt at BitLocker er enPro-only-funksjon når Windows 10 til og med gjør Storage Spaces-stasjon for basseng tilgjengelig for hjemmebrukere. Hjemme Windows-brukere kan speile data på flere fysiske disker (en uten tvil mer forretningsfokusert funksjon), men de kan ikke aktivere kryptering.

Noen (men ikke alle) nye PC-er har enhetskryptering

En Microsoft-talsperson fortalte oss at “Windows 10tilbyr BitLocker automatisk enhetskryptering på alle SKU-er, inkludert Home, forutsatt at maskinvaren deres kan støtte dette. " Dette er sant - slags. Microsofts dokumentasjon er veldig forvirrende om emnet. For eksempel hevder denne Microsoft Support-siden Windows 10 Home tilbyr ingen krypteringsfunksjoner.

Dette er hva som skjer: Begynner med Windows 8.1 Microsoft begynte å tilby "Device Encryption" - som nå tilsynelatende har fått nytt navn til "BitLocker Device Encryption" - på noen nye PC-er. Hvis du har en ny Windows 10-PC, støtter PC-en din kanskje ikke enhetskryptering. Det er opp til produsenten.

Du kan sjekke om enhetskryptering ertilgjengelig på din PC ved å gå til Innstillinger> System> Om og se etter en "Enhetskryptering" -del. Hvis du ikke ser noe om enhetskryptering, støtter ikke PCen det.

Det er uklart hvilken maskinvare som krevesfor at BitLocker Device Encryption kan aktiveres på nye PCer. Vi har kjøpt nye Windows 10-PCer som ikke fulgte med Enhetskryptering aktivert, og produsenter og anmeldere gidder aldri å si om en PC støtter Enhetskryptering. Når du kjøper en ny Windows 10-PC, er det ingen måte å vite om det kommer med kryptering eller om du må bruke $ 100 på Windows Professional for den funksjonen.

Enda viktigere er det at alle de eldre PCeneopprinnelig kjørte Windows 7 eller 8 ikke har tilgang til Enhetskryptering i det hele tatt på Windows 10. Dette betyr at de fleste Windows-PCer i naturen ikke har tilgang til kryptering uten å betale Microsoft ekstra.

BitLocker-enhetskryptering fungerer faktisk littannerledes enn tradisjonell BitLocker. Enhetskryptering er sømløs og brukes bare hvis du logger deg på med en Microsoft-konto eller blir med PC-en til et domene, slik at en bruker som glemmer passordet sitt kan gjenopprette krypteringsnøkkelen. Den kan heller ikke kryptere flyttbare disker. Men selv om den ikke har alle de kraftige alternativene som den vanlige BitLocker tilbyr, er det solid diskkryptering, og vi har ikke tenkt å nitpick.

Alle Windows-brukere fortjener diskkryptering

Microsofts dokumentasjon sier at "Microsoftforventer at de fleste enheter i fremtiden vil bestå testkravene ”og vil derfor støtte BitLocker Device Encryption. Det er oppmuntrende for fremtiden - men hva med nå?

Den samme Microsoft-talsmannen fortalte oss at “Forde sjeldne tilfellene hvor en brukers enhet ikke støtter BitLocker automatisk enhetskryptering, kan de fortsatt dra nytte av den robuste automatiske, sømløse beskyttelsen som Windows 10 tilbyr innboksen, inkludert funksjoner som Windows Hello, Trusted Boot og mer. "

Men det er ikke sjelden — de fleste Windows-PC-er blir brukti dag støtter ikke BitLockers automatiske enhetskryptering. Og Microsoft bør ikke holde tilbake kryptering, en kritisk sikkerhetsfunksjon, fra de fleste Windows-brukere. Windows Hello er hyggelig, men det har ikke noe med diskkryptering å gjøre.

Vi mener Microsoft bør oppdatere Windows 10 Homeå tilby en form for BitLocker-diskkryptering til alle Windows-brukere. Ja, det kan være litt tregere og litt vanskeligere å sette opp, men Windows-brukere fortjener å ha valget mellom å kryptere dataene sine uten å bruke ytterligere 100 dollar. Microsoft burde ha gjort dette for år siden.