/ / Bør du bruke Windows 10 Insider Previews?

Bør du bruke Windows 10 Insider-forhåndsvisninger?

Ved å bytte til Insider Preview builds av Windows10, får du de siste endringene og funksjonene før andre Windows-brukere. Imidlertid får du også nye feil. Slik kjører du en Insider Preview egentlig.

Totalt sett anbefaler vi ikke å bytte til Windows10's Insider Previews på din viktigste PC, eller hvilken som helst PC du er avhengig av faktisk stabilitet fra. Hvis du er nysgjerrig på å få et glimt av fremtiden og gi tilbakemelding, anbefaler vi å kjøre Insider Previews i en virtuell maskin eller på en sekundær PC.

Microsoft tilbyr tre forskjellige “ringer” å velge mellom

I SLEKT: Hvordan bli en Windows Insider og teste nye Windows 10-funksjoner

Insider Preview builds skaffer deg det nyeste Windows10 funksjoner før de er klare for allmennheten. Insider Preview builds har de nyeste funksjonene og endringene, men de er heller ikke helt stabile. Microsoft frigir disse igangværende builds til “Windows Insiders.” Disse “Insiders” kan teste disse buildene og rapportere feil de opplever og gi andre tilbakemeldinger.

Det er flere forskjellige Insider “ringer” tilVelg mellom: Rask-ringen, Langsom-ringen og Slipp-forhåndsvisningsring. De kalles ringer fordi bygg starter på den raske ringen før de tar veien ut til den langsomme ringen.

The Fast ring vil motta de mest regelmessige oppdateringene og tilby den nyeste programvaren. det vil også være den minst testede og den mest ustabile. Dette er den risikofylte ringen å velge.

Noen bygninger vil noen ganger gjøre det fraRask ring til den langsomme ringen. Ikke hver bygning vil gjøre det fra den raske ringen til den langsomme ringen, ettersom bygg som når den langsomme ringen skal være mer testede og stabile. Dette er en tryggere innsats, men vi har fortsatt opplevd flakiness med Slow ring builds.

Det er nå også en "Release Preview" -ring du kanvelge. Dette vil aldri oppdatere deg til en ny "build" av Windows 10. I stedet gir den bare tidlig tilgang til grunnleggende Windows-oppdateringer, drivere og oppdateringer til Microsoft-applikasjoner fra Windows Store. Det er mindre risikabelt, men du får faktisk ikke tilgang til neste bygg av Windows 10 Microsoft utvikler.

Hvor buggy er disse bygningene? Det kommer an på

Når du vurderer å bruke en ustabil driftsystem, er det viktig å innse hva "buggy" faktisk betyr. Det betyr ikke bare at de nye funksjonene ikke fungerer som de skal. Det betyr at Windows selv kan ha alvorlige feil. Disse feilene kan gjøre at skrivebordsprogrammene ikke fungerer som de skal, eller føre til at maskinvare ikke fungerer som forventet. Windows i seg selv kan fryse eller krasje. Grunnleggende operativsystemkomponenter som Explorer desktop shell og Start-menyen kan oppstå problemer. De nøyaktige problemene vil avhenge av hvilken bygning du kjører, hvilken maskinvare du har på PCen din, og hvilke programmer du bruker.

Bugginessnivået har en tendens til å svinge overtid. For øyeblikket jobber Microsoft med å polere opp jubileumsoppdateringen. Insider Preview-byggene virker mye mer stabile enn de gjorde for noen måneder siden. Etter at jubileumsoppdateringen lanseres, vil Insider Preview builds sannsynligvis bli avlytting igjen, ettersom Microsoft jobber med den neste store oppdateringen. Så hvor du er i utgivelsessyklusen betyr det også.

Du må kanskje installere Windows på nytt for å komme tilbake til stabile bygg

Det er enkelt å velge å bruke Insider Preview builds - degtrenger bare å veksle alternativet i Innstillinger-appen, velge ring og vente litt på at nybygget skal leveres via Windows Update. Hvem som helst kan bli en "Windows Insider" gratis med en Microsoft-konto og noen få klikk.

Men hvis du noen gang vil forlate en InsiderForhåndsvisningsring, du kan ha noen problemer. Det er ingen garanti for at du kan nedgradere fra en Insider Preview-ring til en eldre stabil bygning. Det er en måte å nedgradere midlertidig til en tidligere bygg hvis du opplever et problem, men dette alternativet er midlertidig. Du må ofte installere Windows 10 på datamaskinen din - eller gjenopprette fra en sikkerhetskopi av disken - hvis du vil gå tilbake.

Dette er en av de store grunnene til at vi virkelig ikke anbefaler å oppgradere en PC du faktisk bruker til Insider Preview builds. Det er for vanskelig å nedgradere hvis du opplever et problem.

Gode ​​grunner til å oppgradere

Det er gode grunner for noen å brukeInsider Preview bygger på Windows 10, selvfølgelig. Det kan være lurt å teste de siste versjonene for å se etter feil og gi tilbakemeldinger til Microsoft via Feedback-appen. Det er det Microsoft håper på - mange mennesker vil bruke disse byggene og fungere som en gratis hær av testere av kvalitetssikring.

Det kan også være lurt å få tak i det sistefunksjoner og endringer før de når et bredere publikum. Det er det vi bruker dem til her på How-To Geek, slik at vi kan se på - og skrive om - de siste endringene i Windows 10 mens de fremdeles er i utvikling.

Hvis du er en utvikler, kan det være lurt å teste nyttWindows-funksjoner før de blir stabile - for eksempel Microsofts Win32-til-UWP-applikasjonsomformer, vil offisielt bli lansert med utgivelsen av jubileumsoppdateringen.

Bare ikke oppgrader din hoved-PC

Bør du bruke Insider Preview builds? Det er opp til deg. Vi anbefaler imidlertid ikke å oppgradere hoved-PCen din, eller noen PC du faktisk er avhengig av for å få ting gjort. Vi har eksperimentert med å kjøre Windows 10s Insider Preview-bygger på våre viktigste PC-er, og det fungerte ikke bra med de rare feilene som kan dukke opp under Windows 10s utvikling.

Men hvis du har en PC som ligger rundt dentrenger ikke noe annet, og husk at programvaren potensielt er ustabil. Oppgrader den til Insider Preview builds hvis du er nysgjerrig.

Bedre ennå, installer Windows 10 i en virtuellmaskin - for eksempel ved å bruke VirtualBox – på din eksisterende datamaskin. Du kan deretter oppgradere til Insider Preview builds i den virtuelle maskinen, slik at du kan spille med den nyeste programvaren uten at datamaskinen din er i fare for feil. Tross alt trenger du ikke engang en produktnøkkel for å installere Windows 10 på den virtuelle maskinen, noe som er veldig nyttig for testing.

Bildekreditt: Microsoft