/ / Nalepte obvodovú dosku pomocou jednoduchej domácej zmesi

Leptajte dosku s použitím jednoduchej domácej zmesi

Ak ste fušovali elektronikou pre domácich majstrovprojekty, ale nie ste tak nadšení udržaním silných kyselín v okolí, aby ste leptali dosky s plošnými spojmi, tento jednoduchý návod pre domácich majstrov používa namiesto silných kyselín bežné chemikálie pre domácnosť.

Elektronický fandov Stephen Hobley chcel vidieťči by mohol vytvoriť leptací roztok, ktorý nebol taký nebezpečný a škodlivý pre tradičné roztoky kyseliny muriatovej. Kombináciou bežného bieleho octu, peroxidu vodíka a stolovej soli vytvoril domáci leptací roztok z prísad dostatočne bezpečných na uloženie vo vašej špajzi. Jedinou nevýhodou jeho receptu je, že v porovnaní s tradičnými riešeniami leptania tento proces trvá trochu dlhšie, takže budete musieť nechať svoju dosku v riešení dlhšie. Nie je to zlý kompromis pre schopnosť preskočiť použitie akýchkoľvek oops-I-burn-my-skin-off kyselín. Vyskúšajte postup vo videu nižšie:

Ak chcete získať ďalšie informácie, kliknite na odkaz nižšiea zaujímavé vysvetlenie chemického procesu (hovorí o tom, že ho vo videu nerozumie úplne, ale dvaja chemici ho píšu a dajú mu úplné zhrnutie).

DIY leptacie riešenie [Stephen Hobley via Make]