/ / Hvad er nyt i macOS 10.13 High Sierra, nu tilgængelig

Hvad er nyt i macOS 10.13 High Sierra, nu tilgængelig

Den næste version af macOS er ude nu med forbedringer af Safari, Mail, Photos og meget under hætten. Her er de bedste funktioner, du vil se i macOS 10.13 "High Sierra".

RELATEREDE: Sådan prøver du macOS High Sierra Beta lige nu

Nej, det er ikke en skrivefejl - de kalder det højtSierra, efter den højeste region i Sierra Nevada bjergkæden i Californien. Og ja: Apple lavede et par ukrudtsvitser efter at have annonceret navnet, fordi det mest magtfulde selskab på Jorden er intet, hvis ikke kontrakulturelt.

Du kan downloade High Sierra lige nu fra Mac App Store; her er hvad der venter dig.

Safari blokerer automatisk afspilning af videoer og annoncer, der sporer dig

RELATEREDE: Mac-brugere skal grøfte Google Chrome til Safari

Apple tog sig tid til at prale af hastighedenstigninger i den nye version af Safari, som er den browser, som MacOS-brugere alligevel skal bruge. Tiden viser, hvor nøjagtigt Apples skryt her er, men det er spændende.

Der er også et par meget interessante funktioner. Safari stopper nu automatisk automatisk afspilning af videoer fra at afbryde dig, et træk, som vi er sikre på, at Facebook allerede er vred på. De meddelte også, at Safari vil blokere annoncer fra at spore brugere uden for boksen, som vi er sikre på, at Amazon allerede er vred på (især fordi Apple annoncerede Amazon Prime-video på Apple TV kun ti minutter før dette). Uanset hvilke firmaer der måske er oprørte, ser disse træk ud som om de vil gøre browsing bedre for alle, og vi er glade for at prøve dem.

Spotlight-drevet søgning kommer til mail

Hvis du bruger Safari, ved du detSpotlight-drevne søgeresultater dukker ofte op, mens du prøver en URL. Nogle gange vil dette være anbefalinger fra Apple Maps, men stort set er det kun websteder, du ofte besøger.

MacOS Mail-appen har samme funktion,med Spotlight-drevne forslag øverst i dine søgeresultater, der anbefaler bestemte e-mails. Det er en lille finjustering, men det kan gøre det muligt at finde bestemte e-mails bare lidt hurtigere.

Apple annoncerede også støtte til split-screen-tilstand, mens hun skrev en meddelelse. Hej: ikke alle nye funktioner kan være fantastiske.

Fotos understøtter nu eksterne redaktører

Måske kommer de største visuelle ændringer tilBilleder. Først og fremmest er der en vedvarende sidepanel. Du kan også browser dine fotos per import, så du kan se, hvilke fotos du importerede, hvornår. Synkronisering med andre enheder er også lettere: Hvis du ændrer kategoriseringer på en enhed, synkroniseres de med en anden.

Men det virkelige højdepunkt her er redigeringsfunktioner. Du kan nu redigere kurver og selektive farver lige inde i fotos.

Hvis det ikke er nok, kan du åbne billeder med entredjepartseditor som Photoshop: eventuelle gemte ændringer vises straks i Fotos. Dette vil sandsynligvis ikke gøre fotos til det valgte organisationsværktøj for fotografer, men det er et skridt i den rigtige retning.

Endelig kan tredjeparter nu tilbyde trykte bøger i fotos selv, så hvis du ønsker et fotoalbum, kan du i teorien sammensætte det helt i fotos.

Apple File System bliver standard

Gå til side, HFS: Apple File System (AFS) er allerede i brug på iOS-enheder, og det vil være standard for macOS High Sierra. Dette filsystem er bygget fra bunden med moderne computere i tankerne og blev først annonceret for et år siden. Dette skulle resultere i hurtigere filoverførsler og også introducere nye funktioner som indbygget kryptering og beskyttelse mod nedbrud.

RELATEREDE: Sådan formateres et drev med APFS-filsystemet på macOS Sierra

Du kan allerede formatere et drev med AFS, hvis duvil, men dette filformat er nu standardfilsystemet til alle macOS-systemer. Det er ikke klart, om opgradering til den nye version vil betyde, at dit filsystem er ændret, eller om brugere bliver nødt til at lave en ny installation for at drage fordel af det nye filsystem, men vi giver dig besked, når vi finder ud af det.

Macs får officiel support til eksterne grafikkort

RELATEREDE: De bedste måder at tilslutte et eksternt grafikkort til din bærbare computer

Hvis du vil have et ekstremt kraftfuldt grafikkorti en MacBook Pro, for dårligt: ​​der er ikke nok plads i disse tynde bærbare computere til at rumme det nyeste og bedste. Men macOS High Sierra tilbyder et kompromis med officiel support til eksterne grafikkort via FireWire. Apple frigiver endda et udviklersæt med et AMD Radeon 580-grafikkort.

Målgruppen her er udviklere, ikkespillere, så forvent ikke en forbrugerversion når som helst snart, men det er stadig en interessant måde at give udviklere adgang til mere grafikstyrke nu, når Mac Pro tilsyneladende aldrig får en opdatering.

Metal 2 forbedrer grafikydelsen, kører skrivebordets interface

Sidste år annoncerede Apple Metal, en ny grafikmotor til macOS Sierra. Den nye High Sierra kommer med den næste version, kedeligt benævnt Metal 2 (desværre kaldte de ikke tænke på at kalde det ”High Metal”). Det forbedres angiveligt på rammen på alle slags måder, hvoraf de fleste først og fremmest vil være interessante for udviklere.

Men brugere bør være begejstrede for en ting: Metal vil nu skabe desktop-effekter, som Mission Control. Dette skulle resultere i et snappet skrivebord, men vi bliver nødt til at maste Mission Control-knappen gentagne gange for at finde ud af, hvor godt det fungerer.

Udviklersupport til virtuel virkelighed

Virtual Reality har længe været et no-show på macOS,med større headset, der ikke tilbyder drivere eller software. High Sierra sigter mod at ændre det med Metal til VR. SteamVR SDK kommer til macOS, og det samme gælder Unity og Unreal's VR-motorer. Final Cut Pro X fungerer nu også til redigering af sfærisk video.

Spillere, der håber at bruge VR på deres Mac, burde ikkeBliv for ophidset: Fokus er nu på udviklere. Men dette er fremskridt, og måske en dag at spille VR-spil på din Mac vil være en mulighed (især hvis du køber et eksternt grafikkort.)


Der er sandsynligvis andre små forbedringer af macOS, men vi bliver nødt til virkelig at dykke ind for at finde ud af det - når det sker, skal du sørge for at tjekke tilbage her for at få flere oplysninger.