/ / Du kan nå kjøpe Android-stasjonære PC-er og bærbare datamaskiner - men burde du gjøre det?

Du kan nå kjøpe Android stasjonære PC-er og bærbare datamaskiner - men bør du det?

nexus-7-fungerer-som-android-desktop

PC-produsenter begynner nå å lagealt-i-ett Android-stasjonære PC-er. De selger også Android-bærbare datamaskiner og konvertibler som forvandles fra en bærbar PC med tastatur til en nettbrett. Men skal du kjøpe en?

Det korte svaret er at Android passer bedretil nettbrett, mens full Windows er mye kraftigere på stasjonære PC-er og bærbare datamaskiner. Disse Android-enhetene er nærmere ekstra store nettbrett enn vanlige PCer.

Hvorfor eksisterer Android-PCer?

Android-stasjonære PC-er ligner på alt-i-ettWindows 8 stasjonære PC-er. De er egentlig en stor berøringsskjerm med innebygde databiter, designet for bruk på et stasjonært skrivebord. Alternativt er de i utgangspunktet bare et stort Android-nettbrett designet for stasjonær bruk. For eksempel er Acer TA272 HUL en alt-i-ett-PC på $ 1100 med en 27-tommers skjerm og Android installert.

Android-bærbare datamaskiner og konvertibler ligner påWindows 8 bærbare datamaskiner og konvertibler. De er enheter med berøringsskjerm og muligens avtakbare tastaturer, slik at du kan fjerne tastaturet og bruke den bærbare datamaskinen som et nettbrett uten at det kommer i veien.

I SLEKT: Hva du trenger å vite om å kjøpe berøringsaktiverte Windows 8.1-PCer

Disse enhetene gir mening når de sammenlignes med mangeWindows 8.1-enheter. Visst, hvis du bare bruker grensesnittet som tidligere ble kalt Metro og berøringsapper, ville Android være et overbevisende alternativ. Tross alt har Android fortsatt mange flere berøringsapper enn Windows 8 gjør. Android har også tilgang til apper og spill designet for telefoner, så du har tilgang til et helt univers med berøringsapper som ikke er tilgjengelige i Windows Store - du kan fortsatt ikke kjøre Windows Phone 8-apper på Windows 8. Windows 8s Snap funksjonen lar deg ha flere apper på skjermen samtidig, så Windows 8s grensesnitt kan være bedre for større skjermdatorer og bærbare datamaskiner - men apptilgjengeligheten mangler fortsatt.

acer-android-desktop-pc [3]

Android kan ikke konkurrere med Windows Desktop

På den annen side er Android ingen erstatning forWindows-skrivebordet hvis du trenger skrivebordsprogrammer. Hvis alt du bruker er touch-first-grensesnittet, kan Android konkurrere tå til tå med Windows 8 - men de fleste gjør ikke det. De fleste Windows 8-brukere bruker fortsatt de tradisjonelle Windows-stasjonære og stasjonære programmene.

I SLEKT: 4 måter å kjøre Android på din PC og lage ditt eget “Dual OS” -system

Hopp over Android-PC-en hvis du vil ha en kraftig PCbruk mus og tastatur med. Android-stasjonære og bærbare datamaskiner er i utgangspunktet gjengrodde nettbrett, noe som kanskje er det noen mennesker vil ha - men ikke en fullstendig erstatning for en Windows-stasjonær eller bærbar PC.

Windows-skrivebordet er så kraftig at du kan kjøre Android-apper på en Windows-PC, hvis du vil. Det er mindre praktisk, men det er et eksempel på kraften til et fullstendig operativsystem.

windows-8-konvertibel-bærbar PC

Android har noen alvorlige begrensninger

Android fungerer bra på en smarttelefon og på små nettbrett som Nexus 7. Android ble imidlertid aldri designet for stasjonære PC-er med 27-tommers skjermer.

I SLEKT: Slik kobler du mus, tastaturer og spilleplater til en Android-telefon eller nettbrett

Du er begrenset til ett program på skjermen på entid på Android. Du kan ikke ha flere vinduer på skjermen. Dette er bra på en smarttelefon, men er en alvorlig begrensning på en stasjonær PC. (Visst, du kan bruke flytende apper for å vise flere apper samtidig, men du må bare bruke en delmengde av spesialdesignede apper for å fungere på denne måten.)

Android har anstendig støtte for tastaturer, men det er detmusestøtte er ikke ideell. Det er ikke noe konsept med et "høyreklikk" på Android. Musemarkøren vises på skjermen din, og når du venstreklikker, simulerer den en berøringshendelse. Du kan ikke høyreklikke for å få frem en hurtigmeny.

asus-transformator-med-android

Mulige brukstilfeller

Android-konvertibler gir litt mening. Du har et Android-nettbrett, og du kan koble nettbrettet til et tastatur når du trenger å skrive ting. Dette vil tillate deg å skrive opp e-post raskere, skrive dokumenter eller gjøre andre lignende ting mens du er på farten. Vi har sett folk som bruker iPads med tastaturer som veldig lette erstatninger for bærbare datamaskiner, slik at en Android-laptop kan tjene en lignende funksjon hvis du foretrekker Android fremfor iOS (eller hvis du bare kan få en Android-enhet billigere).

En Android stasjonær PC gir mindre mening. Den er for stor til å være bærbar, så den vil bare sitte på ett sted. Det ville kanskje være ideelt for et berøringsbasert kiosksystem - folk kan spille Android-spill, bruke nettleseren og gjøre andre ting med et mer kjent grensesnitt med flere apper enn Windows 8 har. Selvfølgelig er det ingen erstatning for Windows, Mac OS X, desktop Linux eller uten tvil til og med Chrome OS (som tillater flere vinduer) hvis du faktisk trenger å utføre arbeid som krever en stasjonær PC.

ipad-desktop-arbeidsstasjon

Google kjøper ikke det, så hvorfor bør du gjøre det?

I SLEKT: Å leve med en Chromebook: Kan du overleve med bare en Chrome-nettleser?

Android-konvertibler - i utgangspunktet nettbrett med entastaturtilbehør - gir mening. Men Android-stasjonære datamaskiner gir ikke mye mening akkurat nå. Selv Google synes ikke Android er passende for stasjonære eller bærbare datamaskiner, og det er derfor de skyver Chrome OS-baserte stasjonære og bærbare PC-er.

Hvis Google ikke kjøper ideen om en Androidstasjonær PC, hvorfor skal du kjøpe en? Google vil ikke forbedre opplevelsen av Android på en stasjonær eller bærbar datamaskin mens de er interessert i å presse Chrome OS på disse enhetene.

chromebox-chrome-os-desktop-pc


Så, bør du kjøpe en Android stasjonær PC? Sannsynligvis ikke. Skal du kjøpe en Android-bærbar PC eller konvertibel? Kanskje, hvis du virkelig vil ha et Android-nettbrett med tastaturvedlegg - men tenk på disse enhetene som nettbrett med tilleggsfunksjoner, ikke bærbare bærbare datamaskiner.

Bildekreditt: Peter Kaminski på Flickr, Acer, Cheon Fong Liew på Flickr, Sergey Galyonkin på Flickr, Matthew Pearce på Flickr, claudia.rahanmetan på Flickr