/ / Hvordan forhindre folk i å vite at du har lest iMessage-en

Slik forhindrer du folk i å vite at du har lest iMessage-en

rr_top

Som standard viser iMessage på iPhone og Mac avsenderen når du har lest en melding. Det kan være nyttig noen ganger, men ikke alltid. Den gode nyheten er at funksjonen er enkel å slå på og av.

I SLEKT: Hvorfor er noen iMessages grønne og noen blå på min iPhone?

The Messaging app on iOS and Mac devices is som er i stand til å sende og motta to typer meldinger: tekstmeldinger, som bruker operatørens SMS-system, og iMessages, som er direktemeldinger sendt med datatilkoblingen din. iMessage krever at både avsender og mottaker bruker en iOS- eller Mac-enhet, og at en datatilkobling er tilgjengelig. iMessages tilbyr noen få funksjoner som tekstmeldinger ikke gjør, for eksempel å være i ferd med å se når noen skriver deg en melding, bedre gruppemeldinger og, ja, lese kvitteringer. Hvis du foretrekker at folk ikke vet når du har lest iMessages, har vi løsningen for deg.

Deaktiver lesekvitteringer for iMessage på iPhone

På iPhone kan du deaktivere lesekvitteringer for alle eller for bestemte kontakter (hvis du bruker iOS 10).

For alle

Som med det meste av iPhone, deaktiverer du iMessage-lesekvitteringer ved hjelp av Innstillinger-appen. I Innstillinger, bla ned og trykk på Meldinger.

rr_iphone1

På meldingsskjermen trykker du på "Send lesemottak" -bryteren for å slå funksjonen på eller av.

rr_iphone2

For spesifikke kontakter

Hva om du slår av lesekvitteringer engros, menvil du fremdeles at en eller to personer skal se at du har lest meldingen deres? iOS 10 lar deg slå på (eller slå av) lesekvitteringer per melding. For å gjøre dette åpner du en hvilken som helst meldingstråd i Meldinger og klikker på "i" øverst til høyre.

2016-09-26 14.43.22

Deretter kan du slå lesekvitteringer for hver enkelt melding på eller av i henhold til hvordan du har dem satt globalt.

2016-09-26 14.35.22

Når du deaktiverer lesekvitteringer, vil folk som sender deg iMessages, fremdeles se status når en melding er levert, men de vil ikke lenger se at du har lest meldingen.

Husk at mens du kan individueltvelger du nøyaktig hvem du vil slå på lesekvitteringer for. Det er mulig at den globale lesekvitteringsbryteren fortsatt er slått på. Dette betyr at når du legger til en ny kontakt på iPhone, vil lesekvitteringer automatisk bli aktivert for dem hvis de også har en iPhone.

The only way to keep this from happening is to slå av den globale vekslingen i innstillingene. Hvis du gjør dette vil deaktivere lesekvitteringer for alle, så du må gå inn og aktivere dem på nytt for kontaktene du vil ha dem på for.

Deaktiver lesemottak for iMessage på Mac

The Messages app in newer versions of Mac OS X støtter også iMessage-protokollen. Det er på samme måte enkelt å slå av lesekvitteringer i Mac Messages-appen, og akkurat som iOS kan du gjøre det for alle kontakter eller visse kontakter (hvis du kjører macOS Sierra).

Merk at hvis du bruker både Mac- og iOS-enheten din til å lese meldinger, må du deaktivere lesekvitteringer begge steder.

For alle

I Meldinger-appen på din Mac klikker du på Meldinger på Apple-menyen og deretter på Innstillinger. I vinduet Innstillinger bytter du til Kontoer-fanen.

rr_mac1

I kategorien Kontoer velger du iMessage-kontoen din til venstre og deaktiverer deretter avmerkingsboksen “Send lesekvitteringer”. Deretter kan du lukke vinduet Innstillinger.

rr_mac2

For spesifikke kontakter

På macOS Sierra kan lesekvitteringer aktiveres eller deaktiveres per melding. Bare åpne en hvilken som helst melding og klikk "Detaljer" i øvre høyre hjørne.

Skjermbilde 2016-09-26 klokka 14.47.45

Aktiver eller deaktiver deretter “Send lesekvitteringer”. Igjen, om dette alternativet allerede er merket av eller ikke er merket av, vil avhenge av hvordan lesekvitteringer er konfigurert globalt.

Skjermbilde 2016-09-26 klokken 14.41

Med lesekvitteringer deaktivert, kan du nå lesemeldinger når du vil uten å føle det ekstra presset for å svare med en gang. Og hvis du liker å ha lest kvitteringer aktivert mesteparten av tiden, er det lett nok å deaktivere dem midlertidig hvis du vil lese en bestemt melding uten at folk vet det. Nyt!